Αρνείται τις κατηγορίες, επιμένοντας ότι ουδέποτε ήρθε σε επαφή με το εσωτερικό συγκεκριμένης τραπεζικής θυρίδας, όπου βρέθηκε γενετικό υλικό, ο 58χρονος επιχειρηματίας, που προφυλακίστηκε χθες για τη ληστεία στο Ψυχικό.

 

Ο 58χρονος στο απολογητικό του υπόμνημα, αμφισβητεί έντονα το στοιχείο που επί της ουσίας τον φέρει στη θέση  του κατηγορούμενου, δηλαδή την ύπαρξη γενετικού υλικού στο εσωτερικό πλαστικό κουτί της μια εκ των τεσσάρων θυρίδων.

 

Ο ίδιος υποστηρίζει, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ότι ουδέποτε ήρθε σε επαφή με το εσωτερικό της θυρίδας, επισημαίνοντας πως το επίμαχο κουτί στο οποίο βρέθηκε το γενετικό του υλικό, δεν περιλαμβάνεται στα πειστήρια της δικογραφίας. Αποτέλεσμα αυτού είναι να εμποδίζεται η αποτελεσματική άσκηση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

«Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχω έρθει σε άμεση επαφή με το εσωτερικό της θυρίδας με αριθμό (...). Μόνη εύλογη εξήγηση της ανεύρεσης του βιολογικού υλικού στο συγκεκριμένο σημείο, και μάλιστα αναμεμιγμένο με βιολογικό υλικό τουλάχιστον άλλων δύο ατόμων, είναι δια τρίτου προσώπου μεταφορά αυτού από το σημείο όπου πρωτογενώς εναποτέθηκε από εμένα» αναφέρει στο υπόμνημά του ο 58χρονος.

 

Συνεχίζει δε λέγοντας πως είναι αυτονόητο ότι στο χώρο του θησαυροφυλακίου, «ερχόμαστε άπαντες σε άμεση σωματική επαφή με κοινές επιφάνειες, όπως η πόρτα εισόδου του θησαυροφυλακίου, τα κοινόχρηστα καθίσματα και το κοινό στο τραπέζι όπου εναποτίθενται τα κουτιά και το περιεχόμενο των θυρίδων. Ειδικά, δε, η επίμαχη θυρίδα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο τραπέζι και τα καθίσματα όπου κάθονται οι μισθωτές».

 

Τονίζει δε, σύμφωνα με την ίδια πηγή ότι «σε περιβάλλον προστατευμένο από καιρικές συνθήκες, υγρασία κλπ όπως ακριβώς ο κλειστός χώρος του θησαυροφυλακίου, το βιολογικό υλικό διατηρείται αναλλοίωτο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και για χρόνια».

 

Ως πιθανότερη εκδοχή δε προβάλλει ότι η μισθώτρια της συγκεκριμένη θυρίδας, βιολογικό υλικό της οποίας εντοπίστηκε στο μείγμα, πιθανότατα μετέφερε ακουσίως το βιολογικό υλικό του ιδίου από κάποια «κοινή» επιφάνεια επαφής, όπως για παράδειγμα το τραπέζι, στο σημείο που τελικά βρέθηκε το μείγμα DNA και όπου εκείνος δεν είχε πρόσβαση και επαφή.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ισχυρισμός αυτός επιβεβαιώνεται και από την ύπαρξη γενετικού υλικού τρίτου προσώπου.

 

«Το δείγμα συνελέγη από εσωτερικό σημείο ενός πλαστικού κουτιού, με το οποίο σπάνια θα έρθει σε επαφή κάποιος κατά τη χρήση του κουτιού ή κατά τη μεταφορά του εντός και εκτός της τραπεζικής θυρίδας, καθώς πρόκειται για «τυφλό», δυσπρόσιτο, μη λειτουργικό (εσωτερική ακμή).

 

»Ακριβώς επειδή πρόκειται για το συγκεκριμένο δυσπρόσιτο σημείο, εκμηδενίζονται οι πιθανότητες να έχουν έρθει σε άμεση πρωτογενή επαφή τρία διαφορετικά πρόσωπα σε τρεις διαφορετικούς χρόνους» επισημαίνει.

 

Τονίζει δε, ότι «στις χειρολαβές του επίμαχου κουτιού, ήτοι στο μοναδικό σημείο με το οποίο έρχεται κάποιος αναγκαστικά σε άμεση επαφή προκειμένου να το εξάγει και να το εισάγει στην θυρίδα, βρέθηκε μείγμα βιολογικού υλικού της μισθώτριας και τρίτου αταυτοποίητου προσώπου, αλλά όχι δικό μου».

 

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο ο παραπάνω συλλογισμός οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ιδιοκτήτρια της θυρίδας μετάφερε το βιολογικό υλικό των άλλων δυο ατόμων, ενώ χαρακτηρίζει «αξιοσημείωτο γεγονός» τη μη ύπαρξη βιολογικού του υλικού σε καμία από τις άλλες τρεις παραβιασμένες θυρίδες.

 

Σε ότι αφορά την αμφίεσή του με καπέλο, μάσκα και χειρουργικά γάντια, ο 58χρονος επισημαίνει ότι πρόκειται για αβάσιμη κατηγορία καθώς «αφενός μεν καταγράφεται η είσοδος στο χώρο του θησαυροφυλακίου κατόπιν επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, αφετέρου την επίμαχη περίοδο δηλαδή τέλη Οκτωβρίου 2020 η χρήση χειρουργικής μάσκας και η λήψη αυξημένων μέτρων προστασίας σε χώρους διαρκούς προσέλέσυσης κοινού ήταν υποχρεωτική και επιβεβλημένη στο πλαίσιο των μέτρων της πολιτείας για την αποφυγή διάδοσης του ιού COVID-19».

 

Έωλό χαρακτηρίζει και το επιχείρημα της μεταφοράς θήκης υπολογιστή μαζί του «διότι αφενός είναι συνήθης την καθημερινή ζωή χρήση θήκης ή σακιδίου, αφετέρου είναι αδύνατον ο τεράστιος όγκος των αφαιρεθέντων αντικειμένων από τις θυρίδες να χωρούσε σε μία θήκη λάπ - τοπ με περιορισμένη χωρητικότητα, ενώ σίγουρα μεταφορά των αντικειμένων αυτόν δεν θα περνούσε απαρατήρητη».

 

Σε άλλο σημείο του υπομνήματός του επισημαίνει ότι σε παρακολούθηση της αστυνομίας δεν προκύπτουν στοιχεία που να τον φέρουν σε επαφή με άλλα άτομα. «Δεν διαπιστώθηκε τίποτα άλλο, ούτε ύποπτα ραντεβού, ούτε ύποπτες επαφές, ούτε παράλογα έξοδα, ούτε προσπάθεια απόκρυψης ή αποθήκευση αντικειμένων, ούτε φυσικά προσπάθεια διαφυγής μου ή προπαρασκευή αυτής» λέει χαρακτηριστικά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, οι Αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε άρση απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθούν τα στίγματα του κινητού του, το χρονικό διάστημα του Αυγούστου, όπου διαπιστώθηκε η ληστεία στις τραπεζικές θυρίδες.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr