Η Proud Seniors Greece -Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων Ηλικίας 50 και 'Ανω καταγγέλλει τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο μετά την αποκάλυψη πως ο ίδιος ζήτησε να απομακρυνθεί ηλικιωμένος ομοφυλόφιλος από την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

 

Η Proud Seniors αναφέρει πως σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ηλικιωμένο άτομο θεωρείται ανεπιθύμητο λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού από την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και συγκεκριμένα από τον Αμβρόσιο, καταρχήν εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την ασφάλεια αυτού του προσώπου, δεδομένου ότι μέχρι τώρα ούτε το «Καλλιμανοπούλειο», ούτε κάποια άλλη αρμόδια αρχή που έχει ευθύνη για την καλή λειτουργία των γηροκομείων, ούτε η Μητρόπολη Καλαβρύτων δεν έχουν διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα.

 

«Κατανοούμε φυσικά ότι πληροφορίες που έχουν να κάνουν με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ανθρώπων και κυρίως ανθρώπων που είναι σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση ή ΑΜΕΑ πρέπει να περιφρουρούνται με τη δέουσα προσοχή και με κύριο γνώμονα το συμφέρον και σεβασμό στα ίδια τα άτομα.

 

Περιμένουμε ωστόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το άτομο αυτό να έχει την κατάλληλη ψυχοκοινωνική και ιδρυματική φροντίδα. Στα πλαίσια αυτά μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που μερίμνησαν για την ιδρυματική φροντίδα αυτού του ατόμου επιλέχθηκε εξ'αρχής το εν λόγω ίδρυμα χωρίς να εκτιμηθεί η εχθρότητα και το μίσος που συστηματικά ο Αμβρόσιος εξαπολύει ενάντια στη ΛΟΑΤ κοινότητα.


Εμείς από την μεριά μας ως ομάδα που δραστηριοποιούμαστε για την στήριξη και συνηγορία των ΛΟΑΤΚΙ ηλικιωμένων ατόμων, ακόμα και μετά την παρέμβαση που λέγεται ότι έκανε ο διευθυντής του ιδρύματος για την παραμονή του εν λόγω ηλικιωμένου, δεν εφησυχάζουμε και θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη αυτής της περίπτωσης μέχρι να διαπιστώσουμε ότι το άτομο αυτό είναι ασφαλές και σε ένα κατάλληλο για εκείνο πλαίσιο φροντίδας.


Proud Seniors Greece, Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων 50+»

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr