Άγνωστοι διέρρηξαν τα ξημερώματα το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, δίπλα ακριβώς στη ΓΑΔΑ, έκλεψαν ογκώδη και ακριβά μηχανήματα και έφυγαν ανενόχλητοι.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες διέρρηξαν την γαστρεντερολογική και πνευμονολογική κλινική του πρώτου ορόφου του κεντρικού κτιρίου.

 

Οι διαρρήκτες αφαίρεσαν διάφορα ιατρικά εξαρτήματα όπως π.χ. γαστροσκόπια και κολονοσκόπια και έφυγαν χωρίς πρόβλημα, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής Γαστρεντερολογικού του νοσοκομείου Δημήτρης Ξυνόπουλος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι δράστες ήξεραν τι έκαναν.

 

«Δεν ήταν τυχαία η κλοπή αυτή... Γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα αυτοί που έκλεψαν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυνόπουλος και έκανε λόγο για στοχευμένη ενέργεια, με κλοπή πανάκριβων οργάνων από συγκεκριμένη εταιρεία. «Τα όργανα κοστίζουν περίπου 400.000 ευρώ, (σ.σ μόνο από το γαστρεντερολογικό) και είναι εξειδικευμένα», τόνισε.

 

Τα ενδοσκόπια, εξήγησε, μπορούν να βγουν εύκολα, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα λήγω του αύξοντος αριθμού που φέρουν.

 

Ο διευθυντής Γαστρεντερολογικού του νοσοκομείου δήλωσε ότι και κάμερες υπάρχουν και προσωπικό ασφαλείας, αλλά πιθανολόγησε ενδεχόμενο αντιπερισπασμού. «Την ώρα της κλοπής υπήρχε βλάβη στο υπόγειο του νοσοκομείου σε κάποιον αγωγό την ώρα της κλοπής» παρατήρησε.

 

Ο κ. Ξυνόπουλος ανέφερε ακόμη ότι η συλλογή οργάνων που εκλάπησαν χρειάστηκε χρόνια να συγκεντρωθεί, και εξαφανίστηκε μέσα σε μια ώρα. «Να δούμε ποσό κουράγιο έχουμε να το ξαναστήσουμε αυτό», κατέληξε.