Το πρώτο ιατρείο διακοπής καπνίσματος από τον Δήμο Αθηναίων

Το πρώτο ιατρείο διακοπής καπνίσματος από τον Δήμο Αθηναίων Facebook Twitter
eurokinissi
0

Ιατρείο διακοπής καπνίσματος θα ξεκινήσει να λειτουργεί ο Δήμος Αθηναίων από τον Ιούνιο, ενώ παράλληλα για το αμέσως επόμενο διάστημα έχει προγραμματίσει σειρά δράσεων ενημέρωσης των πολιτών για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος ξεκινά πιλοτικά με τέσσερις εβδομαδιαίες ομαδικές συνεδρίες, με σκοπό αυτές να καθιερωθούν μόνιμα στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης.

Βασικός στόχος του είναι να βοηθήσει τους καπνιστές που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα, να το επιτύχουν με εύκολο και ασφαλή τρόπο. Αφετέρου να κινητοποιήσει εκείνους που δεν είναι ακόμα έτοιμοι, ώστε σε δεύτερο χρόνο να καταφέρουν να προχωρήσουν στην οριστική διακοπή.

Μεταξύ άλλων το ιατρείο θα παρέχει:

-Αναλυτική ενημέρωση των καπνιστών για τις επιπτώσεις του καπνίσματος καθώς και για τα οφέλη που θα αποκομίσουν μετά τη διακοπή.

-Προληπτικό ιατρικό έλεγχο της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας.

-Εφαρμογή των διεθνών οδηγιών διακοπής καπνίσματος, σύμφωνα με τις οποίες ο συνδυασμός εξατομικευμένης συμβουλευτικής και φαρμακευτικής αγωγής, πολλαπλασιάζει τα ποσοστά επιτυχούς διακοπής.

-Παρακολούθηση και στήριξη των καπνιστών μετά τη διακοπή του καπνίσματος, ώστε να παγιωθεί το αποτέλεσμα και να αποφευχθούν πιθανές υποτροπές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για πληροφορίες και να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους έως την Παρασκευή 5 Ιουνίου στο τηλέφωνο 210 - 2015510 (Εσωτ. 119), τις ώρες 09:00-14:00 καθημερινά.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις αιτήσεις και αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα προστασίας έναντι της Covid-19 κατά τις συνεδρίες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ