Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Θήρας, την ώρα των χειρισμών πρόσδεσης

Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Θήρας, την ώρα των χειρισμών πρόσδεσης Facebook Twitter
Πηγή φωτό marine traffic
0

Το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» προσέκρουσε σήμερα το πρωί στον προβλήτα του λιμανιού της Θήρας, κατά τη διαδικασία των χειρισμών πρόσδεσης.

Στο πλοίο, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Ρόδο για Χάλκη- Διαφάνι- Κάρπαθο- Κάσο- Σητεία- Ανάφη- Θήρα- Μήλο- Πειραιά επέβαιναν 47 επιβάτες, ενώ υπήρχαν 21 φορτηγά και 7 ΙΧ. Κλιμάκιο επιθεώρησης πλοίων διαπίστωσε την αποκόλληση «του ελαστικού προφυλακτήρα και τμήματος του μεταλλικού ζωναριού στο πρυμναίο αριστερό μέρος, σε ύψος περίπου 1,5 μ. πάνω από την ίσαλο γραμμή, έκτασης περίπου 2 μέτρων», σύμφωνα με το λιμενικό.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Αρχικά, το λιμεναρχείο Θήρας απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου, αλλά έπειτα από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» απέπλευσε.

Στο Λαύριο το Blue Star Chios

Σε διαφορετικό περιστατικό, το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Chios κατευθύνεται στο Λαύριο, προκειμένου να αποβιβάσει τραυματία.

Πρόκειται για 56χρονο ηλεκτρολόγο, μέλος του πληρώματος, που τραυματίστηκε στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά για Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο και Θήρα. Αφού αποβιβάσει τον τραυματία, θα συνεχίσει κανονικά το δρομολόγιό του.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ