Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν φορείς και κάτοικοι της περιοχής της Ακροπόλεως κατά της ανέγερσης δεκαώροφων ξενοδοχείων που κρύβουν τη θέα της Ακρόπολης.

 

Η ανέγερση των κτιρίων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και στη συνέχεια παρέμβαση των δύο υπουργείων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

 

Με την προσφυγή, οι κάτοικοι και οι φορείς χαρακτηρίζουν «εσφαλμένη και παράνομη» την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, με την οποία εγκρίθηκε η ανέγερση του κτιρίου επί της οδού Μισαραλιώτου.

 

Επίσης κατέθεσαν αίτηση για πάγωμα των εργασιών και στρέφονται κατά του ισχύοντος πολεοδομικού πλαισίου για την περιοχή του Μακρυγιάννη.

 

Υπενθυμίζεται πως τους φακέλους ανέγερσης των κτιρίων που, λόγω του ύψους τους, θα παρεμποδίζουν τη θέα προς τον ιερό βράχο της Ακρόπολης ανακοίνωσαν πάντως ότι επανεξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε.

 

Σε βραχυπρόθεσμη βάση, το ΥΠΠΟΑ προχωρά στην επανεξέταση των συγκεκριμένων περιπτώσεων, και εκ νέου εισαγωγή τους στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ενώ επανεξετάζεται και η προσωρινή αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών.

 

Ωστόσο οι εμπλεκόμενοι που ανέδειξαν το ζήτημα φαίνονται αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να εμποδίσουν τη λειτουργία των δύο ξενοδοχείων.