Προς συγχώνευση η Εισαγγελία Διαφθοράς και η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος- Υπό επεξεργασία η ρύθμιση

Προς συγχώνευση η Εισαγγελία Διαφθοράς και η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος- Υπό επεξεργασία η ρύθμιση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το «πράσινο φως» για τη συγχώνευση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος ανάβει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης, που είναι στο στάδιο της επεξεργασίας.

Για το θέμα της συγχώνευσης φέρεται να υπάρχει εισήγηση της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Η επιτροπή αυτή, που λειτουργεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης αποδέχθηκε ομόφωνα σχετική πρόταση στην τελευταία συνεδρίαση της, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

Τη Δευτέρα, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, «γιατί επί ενάμιση μήνα καθυστερούσε το ερώτημα προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο» σχετικά με την θέση σε αργία της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, μετά την άσκηση δίωξης εις βάρος της.

«Σήμερα ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε την ενοποίηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς με το Οικονομικό Έγκλημα, προαναγγέλλοντας την απομάκρυνση από την συγκεκριμένη θέση της κας Τουλουπάκη», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ σε σχετική ανακοίνωση.

«Η κίνηση αυτή της Κυβέρνησης δεν αναιρεί όμως την υποχρέωση του Υπουργού με βάση το άρθρο 57 του Νόμου περί Οργανισμού των Δικαστηρίων, να θέσει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία. Ιδιαίτερα μετά την αποστολή από την Βουλή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, των σοβαρών στοιχείων που προκύψουν για εμπλοκή της σε σοβαρά αδικήματα. Ο Νόμος είναι απόλυτα σαφής, ουδείς μπορεί να τον παραβιάζει, επιχειρώντας να καλύψει καταστάσεις», καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ