Προς πώληση άλλα 1.000 διαμερίσματα στο Ελληνικό – Οι τιμές που κυμαίνονται

Ελληνικό Facebook Twitter
0

Παρουσίαση της πορείας επιμέρους έργων στο Ελληνικό έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, ανακοινώνοντας, μεταξύ άλλων, προς τίθενται προς πώληση κι άλλα διαμερίσματα.

Θα διατεθούν 1.000 διαμερίσματα σε πύργους 14 και 15 ορόφων, μέσης επιφάνειας 70 τετραγωνικών μέτρων. Οι τιμές πώλησης τους θα κυμαίνονται γύρω στα 5.000 με 6.000 ευρώ ανά τ.μ. όσο δηλαδή κοστίζουν και τα διαμερίσματα στα Νότια Προάστια, σύμφωνα με πληροφορίες του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Με ταχείς ρυθμούς οι κατασκευές στα εργοτάξια

Με την ολοκλήρωση επιμέρους μελετών, διαγωνισμών, την έκδοση οικοδομικών αδειών- που αποτέλεσε και αποτελεί μια απαιτητική διαδικασία - τα εργοτάξια ξεκινούν το ένα μετά το άλλο τη λειτουργία τους. Ειδικότερα, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς τα έργα στο εργοτάξιο για την κατασκευή του κτηρίου-πρότυπου σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα στεγάζει 4 σωματεία ΑΜΕΑ συνολικής επένδυσης 15 εκατ. ευρώ που έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η Lamda.

Το κτήριο παραδίδεται με «το κλειδί στο χέρι» στο τέλος του καλοκαιριού του 2023, πλήρως εξοπλισμένο, γεγονός που θα επιτρέψει στα σωματεία Aμυμώνη, Ερμής, Νίκη, και Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας - ΣΑμΣΚΠ να μετακομίσουν από τις υποτυπώδεις μέχρι πρόσφατα υποδομές 1000 τμ περίπου σε υπερσύχρονες υποδομές 11.000 τμ με επιπλέον περιβάλλοντα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες τους.

Εργοτάξια έχουν στηθεί, μεταξύ άλλων, και στο μεγάλο έργο της υπογειοποίησης της Ποσειδώνος, από τον όμιλο ΑΒΑΞ που έχει αναλάβει μετά από σχετικό διαγωνισμό τα έργα υποδομών της πρώτης φάσης, έχοντας ήδη προχωρήσει 250 μέτρα σε μήκος και 10 μέτρα σε βάθος (όσο θα είναι και το τελικό βάθος) και συνεχίζει με ταχείς ρυθμούς με στόχο την ολοκλήρωση των εργασιών στο τέλος του 2024.

Ίδιο σκηνικό και στα έργα της εκτροπής του ρέματος των Τραχώνων, ενώ στην έκταση όπου θα κατασκευασθεί ο υψηλότερος πράσινος οικιστικός ουρανοξύστης στη Μεσόγειο, μετά και την έκδοση της οικοδομικής άδειας πριν ένα περίπου μήνα οριοθετείται ο χώρος του εργοταξίου και ξεκινούν οι προκαταρκτικές εργασίες, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα οι εκσκαφές και η θεμελίωση με στόχο τον Μάρτιο του 2026 να μετακομίσουν στα 170 διαμερίσματα των 50 ορόφων οι νέοι ιδιοκτήτες.

Αναφορικά με τα ξενοδοχειακά σχέδια στο Ελληνικό, όπως επισημάνθηκε, στα τέλη Νοεμβρίου ανακοινώνεται ο operator του ενός από τα δύο ξενοδοχεία που θα αναπτύξει η ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου σε συνεργασία με τη Lamda, όπως και το όνομα του αρχιτεκτονικού γραφείου που θα αναλάβει το σχεδιασμό του ξενοδοχείου δυτικά της μαρίνας του Αγίου Κοσμά.

Το έργο προχωράει κανονικά

Παρά τις νέες προκλήσεις, το έργο του Ελληνικού προχωράει κανονικά με βάση τον σχεδιασμό και αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων στην πλήρη εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου, μετά και την έκδοση του πράσινου ομολόγου και σε συνέχεια και των προηγούμενων ενεργειών, είπε ο κ. Αθανασίου.

Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τις προκαταβολές από τους υποψήφιους αγοραστές που δίνονται για τα ακίνητα στο πράσινο οικιστικό Πύργο (Riviera Tower), τις βίλες και τις τριώροφες κατοικίες στο παραλιακό μέτωπο, «έχουμε τα πάντα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά και προχωρούμε ταχύτατα στην υλοποίηση και στην εκτέλεση των εργασιών.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη δυνατότητα απορρόφησης της αύξησης του κόστους κατασκευής έργων, που είναι περίπου 15%, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στη ζήτησης για αγορά κατοικιών και μισθώσεων σε εμπορικούς χώρους.

Έμφαση στην ανακύκλωση

Όπως επισημάνθηκε από τα στελέχη της Lamda, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διάρκεια των κατεδαφίσεων στην κυκλική οικονομία, δηλαδή στην αξιοποίηση υλικών. Οι κατεδαφίσεις έγιναν μετά από μια σειρά μελετών που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τον διαχωρισμό και την αξιοποίηση υλικών, μέσα από διαδικασίες ανακύκλωσης και μάλιστα εντός του εργοταξίου κατά ένα μεγάλο μέρος, ώστε να αποφευχθεί η επιβάρυνση της κυκλοφορίας στην περιοχή και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Επίσης, θα γίνει αξιοποίηση των υδάτινων πόρων για εξοικονόμηση νερού.

Στο πλαίσιο αυτό μεταξύ άλλων η ΕΥΔΑΠ έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας και Κατανόησης με τη Lamda Development SA, που αφορά στην ύδρευση, αποχέτευση και εγκατάσταση παραγωγής ανακυκλωμένου νερού, καθώς και δικτύου αστικής και περιαστικής διανομής ανακυκλωμένου νερού για την κάλυψη των αναγκών του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM