Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες κατοίκων των Εξαρχείων - Έγγραφο διαμαρτυρίας για την εγκληματικότητα στην περιοχή

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες κατοίκων των Εξαρχείων - Έγγραφο διαμαρτυρίας για την εγκληματικότητα στην περιοχή Facebook Twitter
EUROKINISSI
8

Υπό εισαγγελική διερεύνηση βρίσκονται ήδη εδώ και περίπου δύο μήνες οι καταγγελίες κατοίκων των Εξαρχείων προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχής.

Με αφορμή την επιστολή, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε στις 9 Μαρτίου τη διενέργεια της εισαγγελικής έρευνας, με στόχο να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και από ποιους έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Το χρονικό της επιστολής

Έγγραφο στην Εισαγγελία Αθηνών απέστειλαν 400 κάτοικοι των Εξαρχείων, με το οποίο διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Στο έγγραφο έκτασης τριών σελίδων, μιλούν για «παγιωμένη πλέον πρακτική, «της απαγόρευσης εισόδου της Αστυνομίας στα Εξάρχεια», που «έχει ισοπεδώσει την περιοχή μας σε όλο της το εύρος και η ισοπέδωση αυτή τείνει να επεκταθεί και πέραν των Εξαρχείων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζουν ότι «τα αποτελέσματα είναι τραγικά: «Γκετοποίηση», σοβαρές αλλοιώσεις στην κοινωνική φυσιογνωμία της γειτονιάς μας, απομάκρυνση των κατοίκων, υποβάθμιση των περιουσιών μας, καλλιέργεια νοοτροπίας «αυτόνομου κρατιδίου», εστία και αφετηρία εγκληματικών ενεργειών προς όμορες περιοχές (Κέντρο, Κολωνάκι, Άγιος Παύλος, Πεδίο του Άρεως, Κυψέλη, Αμπελόκηποι κλπ), προκειμένου, όπως εκτιμούμε, να εξυπηρετηθούν διάφορες σκοτεινές σκοπιμότητες. Χαρακτηριστική είναι και η απομάκρυνση κρατικών φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, για τους ίδιους λόγους».

Όπως εξηγούν, εκτιμούν ότι υπάρχει «οργανωμένο σχέδιο, ώστε τα Εξάρχεια να καταστούν βάση, καταφύγιο και ορμητήριο ανομίας, με σκοπό την απομάκρυνση των παρανόμων από άλλες περιοχές».

Μάλιστα αναφέρουν αναλυτικά 22 αξιόποινες πράξεις, τις οποίες όπως σημειώνουν «βιώνουμε καθημερινά όλοι, τελούνται κατ' εξακολούθηση και σε συνδυασμό με την απόλυτη αδιαφορία των κρατικών αρχών, επιβεβαιώνουν τις τραγικές αυτές υποψίες».

Ολόκληρη η επιστολή

«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΕΛΕΣΕΩΣ ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
---------------------------------------------------


Αξιότιμε κ. Προϊστάμενε της Εισαγγελίας Αθηνών.

Οι πραγματικοί κάτοικοι και οι έντιμοι και νόμιμοι επαγγελματίες των Εξαρχείων αναγκάζονται να απευθύνουν στην Εισαγγελική Αρχή κραυγή απογνώσεως και απελπισίας, διότι τα τελευταία χρόνια και ιδίως την χρονική περίοδο που διανύουμε, η εγκληματικότητα, η ασυδοσία και η βαρβαρότητα στην περιοχή μας έχει ξεπεράσει τα όρια, ακόμη και της πιο ακραίας νοσηρής φαντασίας.

Η απαράδεκτη και παγιωμένη πλέον πρακτική, «της απαγόρευσης εισόδου της Αστυνομίας στα Εξάρχεια», έχει ισοπεδώσει την περιοχή μας σε όλο της το εύρος και η ισοπέδωση αυτή τείνει να επεκταθεί και πέραν των Εξαρχείων. Τα αποτελέσματα είναι τραγικά: «Γκετοποίηση», σοβαρές αλλοιώσεις στην κοινωνική φυσιογνωμία της γειτονιάς μας, απομάκρυνση των κατοίκων, υποβάθμιση των περιουσιών μας, καλλιέργεια νοοτροπίας «αυτόνομου κρατιδίου», εστία και αφετηρία εγκληματικών ενεργειών προς όμορες περιοχές (Κέντρο, Κολωνάκι, Άγιος Παύλος, Πεδίο του Άρεως, Κυψέλη, Αμπελόκηποι κλπ), προκειμένου, όπως εκτιμούμε, να εξυπηρετηθούν διάφορες σκοτεινές σκοπιμότητες. Χαρακτηριστική είναι και η απομάκρυνση κρατικών φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, για τους ίδιους λόγους.

Επισημαίνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σταδιακά έφυγαν από τα Εξάρχεια, τα γραφεία του ΟΤΕ, η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, τα ΕΛΤΑ, ενώ στοχοποιήθηκαν, προκειμένου να κλείσουν (και οι περισσότερες έκλεισαν), μεγάλες και σοβαρές ιδιωτικές επιχειρήσεις (Πλαίσιο, Λιβάνης, Γερμανός, IBM, Apple, Vodafon, Wind, Σκλαβενίτης, Alimenta, Multirama, Food Company κλπ). Την ίδια στιγμή, οι λεωφορειακές γραμμές έπαψαν να ακολουθούν την διαδρομή επί της οδού Σπυρίδωνος Τρικούπη, ενώ επί της Πατησίων καίγονται συχνά τα συγκοινωνιακά μέσα.

Στα πλαίσια αυτά έχει ξεκινήσει και ένα ανεπανάληπτο πογκρόμ ληστειών και βανδαλισμών, κατά μικρών επιχειρήσεων (mini market, εμπορικών καταστημάτων, περιπτέρων, τυροπιτάδικων κλπ), αλλά και εργαζομένων που περνούν έναν «Γολγοθά», για το μεροκάματο του τρόμου.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής, όσο και αν προσπάθησαν να απωθήσουν τις θεωρίες συνομωσίας, έχουν πλέον αρχίσει να θεωρούν ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο μέσα στον κρατικό μηχανισμό, ώστε τα Εξάρχεια να καταστούν βάση, καταφύγιο και ορμητήριο ανομίας και «μπαχαλοκρατίας», με στόχο να απομακρύνονται οι παράνομοι από άλλες περιοχές.

Οι παρακάτω αναφερόμενες αξιόποινες πράξεις, όπως τις βιώνουμε καθημερινά όλοι, τελούνται κατ' εξακολούθηση και σε συνδυασμό με την απόλυτη αδιαφορία των κρατικών αρχών, επιβεβαιώνουν τις τραγικές αυτές υποψίες:

1. Εμπρησμοί αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και χιλιάδων κάδων σε ολόκληρη την περιοχή και μέσων μαζικής μεταφοράς στην οδό Πατησίων.

2. Εμπόριο ναρκωτικών, ακόμα και έξω από δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πεδίο του Άρεως, το λόφο του Στρέφη καθώς και εμπόριο λαθραίων τσιγάρων στην οδό Στουρνάρη.

3. Καταστροφές, εμπρησμοί και λεηλασίες σε μικρομάγαζα και super market.

4. Δολοφονίες, ληστείες, κλοπές.

5. Δράση συμμοριών με όπλα, καθώς αντιτιθέμενες μεταξύ τους ομάδες αλληλοπυροβολούνται ή απαγάγουν αντιπάλους τους με την απειλή όπλων!

6. Φωτιές ολονύχτιες σε κοινόχρηστους χώρους (πλατεία Εξαρχείων, Μεσολογγίου, λόφος Στρέφη, Πεδίο Άρεως).

7. Βασανισμοί αδέσποτων ζώων, στα οποία, κατά καιρούς, χορηγούν αλκοόλ και χάπια.

8. Προστασία σε καταστήματα.

9. Πορνεία.

10. Επιθέσεις σε χώρους μαζικής παρουσίας, όπως βόμβες μολότοφ στην Λαϊκή αγορά της οδού Καλλιδρομίου με τραυματισμούς. Επιθέσεις σε super market και άλλα καταστήματα, όπου μεταξύ άλλων ακούσαμε ότι περιέλουσαν υπάλληλο με βενζίνη, στα πλαίσια συνηθισμένης ληστείας.

11. Βανδαλισμοί σε κάθε χιλιοστό της επιφάνειας των κτιρίων.

12. Καταστροφή εισόδων πολυκατοικιών (σπάσιμο μαρμάρων) και πεζοδρομίων.

13. Εισβολές σε πολυκατοικίες και σπίτια και εκτόξευση αντικειμένων από ταράτσες.

14. Επιθέσεις σε κρατικές υπηρεσίες και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, με στόχο την απομάκρυνση τους από την περιοχή.

15. Δεκάδες καταλήψεις κτιρίων, δημοσίων και ιδιωτικών, αλλά και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια, διενεργείται διακίνηση-στέγαση μεταναστών και άλλες παράνομες χρήσεις.

16. Ανεξέλεγκτη δράση ατόμων, ελλήνων και αλλοδαπών που δηλώνουν «αλληλέγγυοι και μέλη Μ.Κ.Ο.» και συμπεριφέρονται σαν κατακτητές και με την βεβαιότητα, πως μπορούν να πραγματοποιούν οποιαδήποτε δράση, χωρίς καμία απολύτως συνέπεια.

17. Παράνομες συναυλίες ως τις πρώτες πρωινές ώρες στην πλατεία Εξαρχείων και στο λόφο του Στρέφη.

18. Λειτουργία παράνομων Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος σε κρατικούς χώρους που τελούν υπό κατάληψη.

19. Χρήση κάνναβης σε πλατείες, πεζόδρομους και εισόδους πολυκατοικιών, οποιαδήποτε ώρα μέσα στο 24ωρο, σε βαθμό δημιουργίας αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

20. Ρατσισμός ορισμένων ομάδων, έναντι όσων θεωρούνται αστοί, μικροαστοί, παραδοσιακοί οικογενειάρχες, υπάλληλοι, ξένοι εργαζόμενοι, τουρίστες, διπλωματικοί υπάλληλοι, κομματικά μέλη, πολιτικά πρόσωπα ή αυθαίρετα βαφτίζονται φασίστες. Ο ρατσισμός αυτός εκδηλώνεται με βίαιες λεκτικές και όχι μόνο επιθέσεις, γρονθοκοπήματα και τραυματισμούς. Εκδηλώνεται ακόμα με δεκάδες μαχαιρώματα, επιθέσεις με λοστούς, δοκάρια, βαριοπούλες, ακόμη και με σύριγγες, όπως πληροφορηθήκαμε ότι έχει συμβεί.

21. Έλλειψη ελευθερίας λόγου και έκφρασης, αφού η φασιστική λογοκρισία που επιβάλλεται από τους «άρχοντες» της περιοχής, καταλήγει σε βιασμό της Δημοκρατίας, με πιθανή κατάληξη την εξόντωση όποιου ασκήσει κριτική, μιλήσει ανοιχτά για τις πολιτικές του πεποιθήσεις ή εκφράσει διαφορετική άποψη.

22. Τοξικές αναθυμιάσεις από καμένους κάδους, σκουπίδια, λάστιχα και χημικά, κάθε φορά που δημιουργούνται τα γνωστά επεισόδια, τα οποία δημιουργούν τεράστια προβλήματα υγείας στους κατοίκους, στερώντας τους ακόμα και το δικαίωμα να αναπνέουν, ενώ τα ασθενοφόρα και η πυροσβεστική, δεν ανταποκρίνονται στις κλήσεις τους για βοήθεια.

Όλα τα ανωτέρω, που έχουν καταγγελθεί πολλές φορές αλλά η συντεταγμένη πολιτεία σκανδαλωδώς αδιαφορεί και ανέχεται, διαδραματίζονται σε ελάχιστη απόσταση από την τουριστική ζώνη της Αθήνας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πανεπιστήμιο, την Ακαδημία, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Ιρλανδικό Ινστιτούτο, το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Κέντρο της πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους με μια λέξη.

Όσο για εμάς, τους πραγματικούς κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, αν και πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους και τέλη και τον ΕΝΦΙΑ για τις κατοικίες μας, το Ελληνικό Κράτος μας έχει εγκαταλείψει απολύτως απροστάτευτους και εκτεθειμένους στην εγκληματικότητα.

Συχνά, οι άνθρωποι δεν μπορούν να αναπνεύσουν από τις αναθυμιάσεις και οι πιο ευάλωτοι λιποθυμούν στα διαμερίσματα τους, όταν γίνονται επεισόδια και τα ασθενοφόρα δεν πλησιάζουν.

Στα τελευταία γεγονότα, μισολιπόθυμος κάτοικος αναγκάστηκε να βγει στο δρόμο και να ζητήσει βοήθεια από αστυνομικούς. Άκουσε τότε την φράση, την οποία έχουμε ακούσει από δεκάδες απλούς αστυνομικούς που προσπαθούν να κάνουν το καθήκον τους, παρά τις αντίθετες κατ' αυτούς εντολές της πλειονότητας της πολιτικής ηγεσίας, εδώ και πολλά χρόνια: «Αν μας λύνανε τα χέρια, μέσα σε λίγες ημέρες θα είχαμε επιβάλλει σταθερά τη νομιμότητα στα Εξάρχεια».

Το κρατικό κενό επιδιώκουν να καλύψουν οι πάσης φύσεως αυτόκλητοι προστάτες της περιοχής μας: «καλοί» αντιεξουσιαστές, μπράβοι, πρωτοβουλίες, πολιτοφυλακές κλπ. γεγονός που καθιστά την κατάσταση πλέον παρακμιακή, εκθέτει τραγικά τα αρμόδια όργανα και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Δημοκρατίας και τρομοκρατεί τους κατοίκους.

Κύριε Προϊστάμενε της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Εμείς, οι υπογράφοντες την παρούσα Αναφορά-Διαμαρτυρία,

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ, να ακούσετε τα παράπονα μας και αξιολογώντας τα, να ασκήσετε, στα πλαίσια της εξουσίας που σας παρέχει ο Νόμος, την πίεση σας προς κάθε αρμόδια Αρχή, προκειμένου να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που το Σύνταγμα και οι Νόμοι του Κράτους επιτάσσουν.

Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι η αναφορά και διαμαρτυρία μας θα κοινοποιηθεί σε όλα τα Ελληνικά, Διεθνή και Ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης, σε διεθνή φόρα, οργανισμούς και λόμπυ, στις σημαντικότερες πρεσβείες ξένων κρατών και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο, σε μια προσπάθεια δημοσιοποίησης των πραγματικών διαστάσεων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, με την ελπίδα μήπως η δημοσιότητα αυτή οδηγήσει στην αντιμετώπιση των καταστάσεων αυτών, που απειλούν την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας».

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Περα απο το ακραιο εγκλημα των παρανομων συναυλιων στο λοφο Στρεφη και την πλατεια Εξαρχειων, και την πραγματικη essance φουντας που ποτιζει συγκεκριμενα σημεια. οι καταγγελιες περι ζωων που τους χορηγουν χαπια και αλκοολ (?) και αυθαιρετου μισους προς οσους αυθαιρετα εκλαμβανονται ως μικροαστοι μονο γελιο προκαλουν. Σαν κατοικος Εξαρχειων τα τελευταια 5 χρονια, δεν θα πω οτι μπορεις να περπατας αμεριμνος χαραματα σε καθε παραδρομο με α-πο-λυ-τη ασφαλεια, καθως εχω γνωστους που δεχτηκαν πορτοφολακικες επιθεσεις στην ευρυτερη περιοχη ,αλλα πραγματικα που υπαρχει αυτο? Η ιδεα οτι δεν μπορεις να βγεις βραδυ απ το σπιτι σου επειδη ειναι τοσο΄' γκετο',ειναι αστεια,εδω και χρονια σουλατσαρω χωρις υποψια κινδυνου οποιαδηποτε ωρα , και επαναλαμβανω δεν ισχυριζομαι οτι ειναι απιθανο να συμβει , μου εχει διηγηθει φιλος οτι τον ληστεψαν σε σημειο που περνουσα σχεδον καθημερινα χαραματα,αλλα σε ποια περιοχη μπορει οποιοσδηποτε να εγγυηθει οτι καθε απομονωμενος κ κακοφωτισμενος παραδρομος με σκαλακια ειναι 100% ασφαλης? Το πιο αστειο βεβαια ειναι τα περι ελλειψης αστυνομευσης , νομιζω υπαρχει και σχετικη εικονα με τη γιαγια και το ΜΑΤατζη απο πισω.Τα Εξαρχεια εχουν ΑΤ σε κεντρικο σημειο, υπαρχουν 3-4 κλουβες τιγκα στους ΜΑΤατζηδες περιφερειακα απο Ιπποκρατους-Πατησιων και Χαριλαου Τρικουπη και γενικως ειναι απιθανο να βγεις για τσιγαρα χωρις να συναντησεις τουλαχιστον μια δεκαρια μηχανες σε περιπολια. Αν τωρα μιλαμε για τον πολυ στενο δακτυλιο , σε στενοτητα 200 max μετρων απο την πλατεια Εξαρχειων, οπου υπαρχει το περιβοητο αβατο, φανταζομαι αυτο ειναι ενα συνθετο θεμα που απτεται και του ιδεολογικου αβατου αλλα και της πολτικης εναντια στα ναρκωτικα,καθως θα πρεπε η αστυνομια να παρει απολυτη θεση συλλαμβανοντας ολο το λαο που 'την πινει' στην πλατεια και μη εχοντας πως να τους διαχειριστει στη συνεχεια. Συνεπως δε θα ισχυριστω οτι δεν υφισταται αυτη η ιδιοτυπη κατασταση 'κανω οτι κοιταζω αλλου' που υπαρχει και σε αλλα σημεια που αποτελουν πιατσες/ Ολλανδια/ ατυπα shooting rooms ( αφου τοσο μας ενοχλει η ιδεα δημιουργιας κανονικων) ,και μαλιστα με χρηση πολυ σκληροτερων ουσιων. Αλλα ολη η ιδεα περι ορδων αντιεξουσιαστων που λυμαινονται τα μινι μαρκετ ,βαρανε τον κοσμακη και πετανε μολοτωφ αλλαλαζοντας βαμμενοι τα χρωματα του πολεμου καθε ωρα και στιγμη,πραγματικα με κανουν να αναρωτιεμαι αν οσοι τα καταγγελουν αυτα ειναι μονιμοι κατοικοι Καστελλοριζου.
Τα Εξαρχεια εχουν ΑΤ σε κεντρικο σημειο, υπαρχουν 3-4 κλουβες τιγκα στους ΜΑΤατζηδες περιφερειακα απο Ιπποκρατους-Πατησιων και Χαριλαου Τρικουπη Πηγή: www.lifo.grΣαφώς αναφέρεσαι από Χαριλάου Τρικούπη και πάνω έτσι; Γιατί για το απο κάτω μεριά...Δεν..Τώρα αν σύμφωνα με εσένα, οι έρημοι κάτοικοι είναι απλώς φαντασιόπληκτοι που γυρεύουν δημοσιότητα τί να πω.. Ας δίναν το σενάριο τους σε κανέναν σκηνοθέτη ρε αδερφέ και όχι στην εισαγγελία...Τώρα εσύ πάλεψε να κοιμηθείς πλησίον του Στρέφη Σαββατόβραδο, και εάν δεν μπορείς πάρε το εκατό...Ή πάνε να συνεννοηθείς με τα παιδιά.. Θα τα βρείτε μωρέ...Πέρα απο την πλάκα οι άνθρωποι έχουν 1000% δίκιο.
"δεν θα πω οτι μπορεις να περπατας αμεριμνος χαραματα σε καθε παραδρομο με α-πο-λυ-τη ασφαλεια, καθως εχω γνωστους που δεχτηκαν πορτοφολακικες επιθεσεις στην ευρυτερη περιοχη""εδω και χρονια σουλατσαρω χωρις υποψια κινδυνου οποιαδηποτε ωρα"Τελικά τι ισχύει; Θα αποφασίσεις; Επίσης, εγώ προσωπικά μπορώ να σου πω πολλές περιοχές που ΔΕΝ ισχύει αυτό που λες και το γεγονός ότι συμβαίνει κι αλλού δεν αποτελεί δικαιολογία. Μπορώ με το σκεπτικό αυτό να σου πω κι εγώ πράγματα που θα σου ακουστούν πολύ τραβηγμένα. Σκέψου τα λίγο αυτά που λες.
Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος ο αγώνας που δίνουν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι Εξαρχείων, Νεάπολης, Κυψέλης, Γκύζη και όλης της ευρύτερης περιοχής για να διεκδικήσουν και να περιφρουρήσουν τα αυτονόητα, στοιχειώδη αστικό πολιτισμό στις περιοχές που ζούνε εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι! Οργανωμένοι σε ομάδες παλεύουν πεισματικά οργανώνοντας συνεχώς εκδηλώσεις, ομιλίες, συνεντεύξεις, δράσεις, όλοι οι διάφοροι αναρμοαρμόδιοι δεν φαίνεται προς το παρόν να τους παίρνουν και πολύ στα σοβαρά, ωστόσο κοντός ψαλμός αλλελούια, του χρόνου έχουμε εκλογές και τότε πολλοί θα διαπιστώσουν μετά θλίψης τους ότι οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας δεν έχουν και τόσο κοντή μνήμη όσο θα ήλπιζαν...
Λυπάμαι, αλλά είναι πολύ αργά....ανεχτήκατε χωρίς διαμαρτυρία πολλές υποβαθμίσεις της περιοχής...τώρα είναι πολύ αργά. Θα χρειαστεί τουλαχιστον 2 γενιές για να αλλάξει κάτι στα Εξάρχεια...Η ανομία είναι συνυφασμένη με την «κοινωνική αντιπαλότητα» - πρωταρχικό στοιχείο της νεοελληνικής κοινωνίας... για να φτάσουμε σε «κοινωνική σύνθεση» απαιτείται ωριμότητα και κουλτούρα, στοιχεία απόντα σε μεγάλο μέρος της Αθηναϊκής αστικής πραγματικότητας....
Αποκλείεται να γίνονται αυτά στα Εξάρχεια των αγώνων, της αντισυμβατικότητας, των ελεύθερων ιδεών, του καλοσορίσματος των μεταναστών, αναμφίβολα τέτοιες επιστολές γίνονται από εγκάθετους της δεξιάς.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ