Προφυλακιστέος 59χρονος για κατασκοπεία στον Έβρο – Παραδέχθηκε συνεργασία με ρωσικές υπηρεσίες

Προφυλακιστέος 59χρονος για κατασκοπεία στον Έβρο – Παραδέχθηκε συνεργασία με ρωσικές υπηρεσίες Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου Eurokinissi
0

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά από απολογία που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, ο 59χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, με επίκεντρο τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τις μετακινήσεις υλικού κοντά στον φράκτη του Έβρου.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να φωτογράφιζε και να βιντεοσκοπούσε φορτοεκφορτώσεις στρατιωτικού εξοπλισμού, ενώ σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μοιραζόταν τις πληροφορίες με τρίτους, δρώντας για λογαριασμό ξένης υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο 59χρονος, ελαιοχρωματιστής στο επάγγελμα, μεταφέρθηκε το μεσημέρι στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Κατά την αρχική του απολογία στην αστυνομία, παραδέχθηκε ότι ενεργούσε για λογαριασμό της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, γεγονός που επιβεβαίωσε τη σοβαρότητα της υπόθεσης και οδήγησε στην προφυλάκισή του.

Μετά την απαγγελία της κατηγορίας, ξεκίνησε η συζήτηση για τη νομική αποτίμηση των πράξεών του και το πιθανό πλαίσιο ποινών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος αναμένεται να διωχθεί για κατασκοπεία σε καιρό ειρήνης, αδίκημα που επισύρει κάθειρξη από 5 έως 10 έτη, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα.

Την ίδια στιγμή, στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκεται και ο φερόμενος συνεργός του, γνωστός με το ψευδώνυμο «Βικέντιος», ο οποίος συνελήφθη στη Λιθουανία.

Πρόκειται επίσης για υπήκοο γεωργιανής καταγωγής, ο οποίος, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, συνδέεται με οργανωμένο έγκλημα και συγκεκριμένα με υποθέσεις ναρκωτικών και ληστειών.

Η υπόθεση αναμένεται να έχει διεθνή προεκτάσεις, καθώς οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν στενά το δίκτυο επαφών και την πιθανή δράση ευρύτερου κυκλώματος κατασκοπείας στη Βόρεια Ελλάδα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ελλάδα / Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος συνέδεσε τη σημερινή δόνηση με τον μεγάλο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην περιοχή το 1947, διευκρινίζοντας πως δεν σχετίζεται με το επίκεντρο του σεισμού της Καλαμάτας του 1986
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Η 24χρονη μητέρα και ο 37χρονος σύντροφός της κατηγορούνται για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM