Σε σκληρές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νικόλαος Σακελλαρίου, με αφορμή την σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης με τους δικαστές.

 

Οι δικαστές ούτε αντιπολιτεύονται ούτε όμως και συμπολιτεύονται. Οφείλουν και πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτεροι υπογραμμίζει ο κ. Σακελλαρίου και τόνισε ότι υπό τις παρούσες αμιγώς μνημονιακές συνθήκες θεωρούμε εξαιρετικά επικίνδυνο κάθε συνταγματικό πειραματισμό, ο οποίος θα οδηγούσε σε έλλειμμα Δικαιοσύνης.

 

Ο πρόεδρος του ΣτΕ έκανε λόγο για θεσμική κρίση και σημείωσε ότι καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παντελώς αδικαιολόγητες επιθέσεις οι οποίες στρέφονται κατά του Κράτους Δικαίου.

 

«Η Δικαιοσύνη σέβεται απολύτως τον θεσμικό ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας, απαιτεί όμως και τον ανάλογο σεβασμό του δικού της θεσμικού ρόλου».

 

Διευκρίνισε ότι οι δικαστές υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και δεν εξαρτώνται από τα όργανα των δυο άλλων εξουσιών και κάλεσε όλους τους δικαστικούς λειτουργούς να συνεχίσουν να επιτελούν με νηφαλιότητα το υπηρεσιακό τους καθήκον, σημειώνοντας πως πρέπει να έχουν κατά νου ότι η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο του αδικούμενου πολίτη.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr