Πρόεδρος ΣτΕ κατά της κυβέρνησης: Έχουμε θεσμική κρίση - Αδικαιολόγητες οι επιθέσεις ενάντια στο Κράτος Δικαίου

Πρόεδρος ΣτΕ κατά της κυβέρνησης: Έχουμε θεσμική κρίση - Αδικαιολόγητες οι επιθέσεις ενάντια στο Κράτος Δικαίου Facebook Twitter
Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ
4

Σε σκληρές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νικόλαος Σακελλαρίου, με αφορμή την σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης με τους δικαστές.

Οι δικαστές ούτε αντιπολιτεύονται ούτε όμως και συμπολιτεύονται. Οφείλουν και πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτεροι υπογραμμίζει ο κ. Σακελλαρίου και τόνισε ότι υπό τις παρούσες αμιγώς μνημονιακές συνθήκες θεωρούμε εξαιρετικά επικίνδυνο κάθε συνταγματικό πειραματισμό, ο οποίος θα οδηγούσε σε έλλειμμα Δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ έκανε λόγο για θεσμική κρίση και σημείωσε ότι καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παντελώς αδικαιολόγητες επιθέσεις οι οποίες στρέφονται κατά του Κράτους Δικαίου.

«Η Δικαιοσύνη σέβεται απολύτως τον θεσμικό ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας, απαιτεί όμως και τον ανάλογο σεβασμό του δικού της θεσμικού ρόλου».

Διευκρίνισε ότι οι δικαστές υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και δεν εξαρτώνται από τα όργανα των δυο άλλων εξουσιών και κάλεσε όλους τους δικαστικούς λειτουργούς να συνεχίσουν να επιτελούν με νηφαλιότητα το υπηρεσιακό τους καθήκον, σημειώνοντας πως πρέπει να έχουν κατά νου ότι η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο του αδικούμενου πολίτη.

Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Είπε ο πρόεδρος οργάνου, που πριν λίγες μέρες αμνήστευσε τους μεγαλοφοροφυγάδες, κρίνοντας καταχρηστική την είσπραξη προστίμων από φοροδιαφυγή με πρόσχημα ότι ειναι επιβλαβής για την επιχειρηματικότητα..ο πρόεδρος οργάνου που ενώ η μισή Ελλάδα έχει δεχθεί ληστρικές μειώσεις σε επιδόματα και συντάξεις, το συνάφι του έχει κρίνει όλες τις αντίστοιχες περικοπές στον κλάδο του, άκυρες..λίγη αιδώς δε θα έβλαπτε ακόμα και σε μια χώρα μπανανία όπως η Ελλάδα.
Κυρία Όλγα, δεν είναι λίγο κατάντια να βάζετε ακάου με 3 σχόλια να περνάνε γραμμή; Βάλτε τα γνωστά ακάου, λες και δεν τους ξέρουμε. Οι ντροπές σας μάραναν.
Αυτή την ιστορία με την αμνηστευση των μεγαλοφορολοφυγάδων την έχει φάει πολύς κόσμος αμάσητο.Είναι κρίμα που ο κόσμος δεν κάνει τον κόπο να διαβάσει και να καταλάβει μια είδηση...
Η χώρα ζει την πρώτη θεσμική εκτροπή μετά τη Χούντα. Οι υπαίτιοι θα πρέπει να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατό στη Δικαιοσύνη. Όπως έγινε και με τους συνταγματάρχες.