Πρόεδρος ιατροδικαστών για νεκρό βρέφος: Τραγικό λάθος - Εγώ θα ζητούσα δημόσια συγγνώμη

Πρόεδρος ιατροδικαστών για νεκρό βρέφος: Τραγικό λάθος - Εγώ θα ζητούσα δημόσια συγγνώμη Facebook Twitter
0

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση του 11 μηνών νεκρού βρέφους και την διάψευση των αρχικών εκτιμήσεων περί σεξουαλικής κακοποίησης μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για σοβαρό λάθος του ιατροδικαστή που μίλησε δημόσια για σεξουαλική κακοποίηση, σημειώνοντας πως το πρώτο που κάνει ένας ιατροδικαστής πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε εξέταση είναι να λάβει το ιατρικό ιστορικό.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι συνάδελφοι γνώριζαν τη θεραπεία που ελάμβανε το παιδί, τον τρόπο θεραπείας και χορήγησης και δεν το αξιολόγησαν στην αρχική τους κρίση που, αν θέλετε, ήταν και το τραγικό λάθος της υπόθεσης στην αρχική κρίση που μετέδωσαν δημόσια», είπε ο κ. Λέων, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Ο πρόεδρος των Ιατροδικαστών, είπε ότι γνωρίζει προσωπικά τον ιατροδικαστή που έκανε την εξέταση και τον εκτιμά «αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι σε ένα τέτοιο τραγικό λάθος -και το επαναλαμβάνω σε όλους τους τόνους τραγικό λάθος, δεν μπορούμε ως κλάδος ιατροδικαστικός αλλά ούτε και προσωπικά ως φίλος αυτού του ανθρώπου να τον στηρίξω».

Για την οικογένεια που διασύρθηκε από αυτή την τραγική ιστορία, ο κ. Λέων είπε ότι «δείχνει πραγματικά ένα μεγαλείο ψυχής και είναι ένα παράδειγμα για όλους μας». Είπε επίσης πως εάν εκείνος βρισκόταν στην θέση του συναδέλφου του ιατροδικαστή, το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ