Προανακριτική για Παππά: Αίτημα για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του Καλογρίτσα - Επιστολή στην ΤτΕ

καλογρίτσα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Στο «μικροσκόπιο» της προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά μπαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Χρήστου Καλογρίτσα καθώς με επιστολή της στην Τράπεζα της Ελλάδας ζητά έρευνα για την εγγυητική επιστολή ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία του επιχειρηματία.

Με τον κ. Αντώνη Λιανό, διευθυντή λογιστηρίου της κατασκευαστικής εταιρείας CCC (οικ. Χούρι) θα συνεχιστεί την Πέμπτη 13 Μαΐου, η εξέταση μαρτύρων από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά αδικήματα που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με πηγές της επιτροπής, ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας θα κληθεί να καταθέσει την Δευτέρα 17/05/2021. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει στείλει επιστολή στην επιτροπή, σύμφωνα με την οποία η υγεία του βαίνει καλώς και επιθυμεί αμέσως μετά την λήξη της καραντίνας του, να καταθέσει.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Καλογρίτσας είχε ενημερώσει την προανακριτική επιτροπή ότι από τις 30/04/2021 ήταν σε καθεστώς 14ήμερης καραντίνας, καθώς είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Επίσης έγινε γνωστό ότι κατατέθηκε επιστολή από τον βουλευτή της ΝΔ, Αθανάσιου Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε να απευθυνθεί η επιτροπή στην Τράπεζα της Ελλάδος για να πληροφορηθεί, αν το έμβασμα των 3 εκατ. ελέγχθηκε. Το αίτημα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έγινε αποδεκτό από όλα τα κόμματα.

Στην επιστολή του κ. Πλεύρη προς την ΤτΕ σημειώνεται ότι «την 29.08.16 εξεδόθη από την ATTIKA BANK εγγυητική επιστολή με αριθμ. LD/069/050/183544-183545 ποσού 3.000.000 ευρώ για λογαριασμό της εταιρίας με την επωνυμία "Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ Καλογρίτσας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΕ" για συμμετοχή στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Το ποσό το συγκεκριμένο κατέληξε στο λογαριασμό της ανωτέρω εταιρίας μέσω τρίτης εταιρίας από έμβασμα που έγινε από το εξωτερικό».

Ζητείται επίσης από την ΤτΕ (1) η πληροφορία για το εάν το συγκεκριμένο έμβασμα ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα της προέλευσης του και τη διαδρομή του, καθώς και οι λογαριασμοί που αφορούν στη συγκεκριμένη συναλλαγή και ποια η τύχη του ελέγχου, (2) η πληροφορία για την ακριβή διαδρομή του ποσού και τους λογαριασμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα όσα έχουν κατατεθεί από μάρτυρες ενόρκως στην Επιτροπή μας για τη συγκεκριμένη διαδρομή του εμβάσματος και (3) ο έλεγχος του σύνολο των λογαριασμών που χρησιμοποιηθήκαν για το συγκεκριμένο ποσό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ