Πρεμιέρα για τις οργανωμένες παραλίες - Τι αλλάζει από σήμερα στα καταστήματα

Πρεμιέρα για τις οργανωμένες παραλίες - Τα μέτρα που ισχύουν Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Επαναλειτουργούν από σήμερα οι οργανωμένες παραλίες με self test για τους εργαζόμενους στο πλαίσιο χαλάρωσης των μέτρων του lockdown.

Το άνοιγμα γίνεται με συγκεκριμένα μέτρα ωστόσο, για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας. Έτσι, οι ξαπλώστρες είναι τοποθετημένες με τουλάχιστον 4 μέτρα απόσταση μεταξύ τους ενώ αντιστοιχούν δύο ξαπλώστρες σε κάθε ομπρέλα.

Παράλληλα, είναι μειωμένος ο αριθμός των λουόμενων στις οργανωμένες παραλίες ενώ είναι υποχρεωτικά τα αντισηπτικά στα τραπεζάκια.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η μουσική και οι όρθιοι πελάτες στα beach bar. Η μετάβαση στις οργανωμένες παραλίες γίνεται με αποστολή του κωδικού 6 στο 13033.

Από σήμερα επίσης αλλάζει και ο αριθμός των πελατών στα καταστήματα. Mειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ., σε 50 τ.μ. ανά άτομο, στο πλαίσιο της μερικής και σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται δε, ότι ανοιχτά θα είναι αύριο Κυριακή του Θωμά, τα καταστήματα καθώς ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Επόμενη ημερομηνία κλειδί το άνοιγμα των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και διοικητικών δικαστηρίων (ορισμένες διαδικασίες θα γίνονται και σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια) τη Δευτέρα 10 Μαΐου..

Την ίδια ημέρα, αρχίζουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα -ατομικά ή ομαδικά- έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (Παίδων, Εφήβων και Νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα πρωταθλήματα για τα ΑΕΙ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ