Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα πυρόπληκτα ζώα

Ανοιχτός σταθμός πυρόπληκτων ζώων στο Γαλάτσι- Οδηγίες για τα εγκλωβισμένα Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Σταθμός πυρόπληκτων ζώων άνοιξε στο Γαλάτσι, ενώ την ίδια στιγμή η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς εξέδωσε οδηγίες για τα εγκλωβισμένα ζώα από τις φωτιές.

Ο σταθμός πυρόπληκτων ζώων που έχει ανοίξει θα μπορεί να υποδέχεται από τις 7 το απόγευμα απεγκλωβισμένα ζώα από τις περιοχές της Φυλής και των Καλυβίων και από κάθε άλλο μέτωπο στην Αττική. Για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας που πλήττονται αυτή την στιγμή υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τις φιλοζωικές για αποστολή υλικής βοήθειας. 

Συγκεκριμένα, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Dogs' Voice έθεσε σε λειτουργία τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων ΠΑΛΑΙ στο Γαλάτσι, ο οποίος δέχεται ζώα που έχουν τραυματιστεί ή βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο χώρος παραχωρείται για ακόμη μία φορά από τον δήμο Γαλατσίου. Τα ζώα συντροφιάς που καταφθάνουν πρέπει να είναι γνωστό από πού παρελήφθησαν και θα καταχωρούνται με ξεχωριστό κωδικό.

Οδηγίες για τα πυρόπληκτα ζώα 

Στο μεταξύ η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς ενημερώνει πως όποιος εντοπίσει εγκλωβισμένο ζώο που του είναι αδύνατο να διασώσει ο ίδιος ή χρειάζεται φορτηγά ή ασθενοφόρο για απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού ζώων να καλέσει άμεσα τα υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΥΠΕΣ 2131364020 ή 2131364935. Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, δήμους, φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές.

Επιπλέον, όποιος χρειάζεται πρόσβαση για διάσωση ζώων ή προτίθεται ο ίδιος να διασώσει ζώα με δικό του όχημα σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία μπορεί να καλέσει στα υπηρεσιακά τηλέφωνα του ΥΠΕΣ 2131364020 ή 2131364935.

Όσον αφορά παραγωγικά ζώα υπάρχει σχετική συνεργασία της Ειδικής Γραμματείας με συνεργαζόμενο καταφύγιο. Κατόπιν συνεννόησης μαζί της μπορούν να μεταφερθούν εκεί παραγωγικά ζώα σε ανάγκη.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ