Πολιτική σύγκρουση για τις πτήσεις των Mirage στην Αθήνα- Η απάντηση της πολεμικής αεροπορίας

Πολιτική σύγκρουση για τις πτήσεις των Mirage στην Αθήνα- Η απάντηση της πολεμικής αεροπορίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Πολιτική κόντρα για τις χθεσινές πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών τύπου Μirage πάνω από την Αθήνα, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής άμυνας.

Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, καλεί τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, να δώσει απαντήσεις για τις πτήσεις. 

Ο κ. Σταμάτης ζητά από τον κ. Αποστολάκη να απαντήσει ποιος έδωσε εντολή για τις πτήσεις, ποιος στρατιωτικός κανονισμός επιτρέπει κάτι τέτοιο, αλλά και ποιο είναι το κόστος και ποιος θα το πληρώσει.

Αργότερα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι χθεσινές πτήσεις εντάχθηκαν ως αντικείμενο σε επιμέρους εκπαιδευτική αποστολή. 

 Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΓΕΑ αναφέρει:

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι η πτήση των αεροσκαφών Μ2000-5 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, εντάχθηκε ως επιμέρους αντικείμενο σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική αποστολή των αεροσκαφών και στο πλαίσιο του ημερήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος της 331 Μοίρας».

Τα δύο αεροσκάφη τύπου Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας, απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Τανάγρας και εκτέλεσαν πτήσεις πάνω από την Αθήνα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM