Πολιτική Προστασία: Ισχυρή σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων σε 4 περιοχές- Λόγω της κακοκαιρίας

Πολιτική Προστασία: Ισχυρή σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων σε 4 περιοχές- Λόγω της κακοκαιρίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων στους κατοίκους τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων, λόγω της κακοκαιρίας.

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ και αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Για αυτό τον λόγο ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, απευθύνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των περιφερειακών ενοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης, Καβάλας και Αιτωλοακαρνανίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις εξής οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
  • Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Αρναούτογλου: Προσοχή σε αυτές τις περιοχές τις επόμενες ώρες

Ιδιαίτερη προσοχή εφιστά και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών, λόγω της κακοκαιρίας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για «δυνητικά επικίνδυνες» βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες- περίπου από τα μεσάνυχτα μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης- κυρίως στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, στη Θάσο και κατά τόπους πιθανόν στους νομούς Καβάλας και Έβρου.

Ο μετεωρολόγος τονίζει ότι τα φαινόμενα αυξάνουν τον κίνδυνο για πλημμύρες αλλά και κατολισθήσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι αναμένεται «πέρασμα από ισχυρές βροχές και καταιγίδες» κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και στις υπόλοιπες περιοχές, κυρίως της ανατολικής και νότιας Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, συνοδεία πρόσκαιρα πολύ ισχυρών νοτιάδων.

⛈Προσοχή!⛈☔️💨 Φίλες και φίλοι! Όπως τόνισα και στο χθεσινοβραδινό δελτίο καιρού της ΕΡΤ3, δυνητικά επικίνδυνες δείχνουν...

Δημοσιεύτηκε από Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou στις Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ