«Πολιορκία» με τρακτέρ στην κυβέρνηση

«Πολιορκία» με τρακτέρ στην κυβέρνηση Facebook Twitter
0

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών που αντιδρούν στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν και τα τρακτέρ στους δρόμους.

Στην Εγνατία, στον κόμβο των Κερδυλλίων αγρότες έκλεισαν χθες το δρόμο, την ώρα που προς τα μπλόκα κατευθύνονται κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι αγρότες.

Στα Τέμπη έχουν παραταχθεί περισσότερα από 1.000 τρακτέρ απειλώντας να κλείσουν το δρόμο, κάτι που πάντως, όπως δήλωσε ένας από τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων, δεν θα γίνει μέχρι την Κυριακή.

Στον κόμβο Νίκαιας ετοιμάζονται να λάβουν θέση από σήμερα το μεσημέρι εκατοντάδες τρακτέρ αγροτών από την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, μετά τον συντονισμό δράσης των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Σε Αχαία και Ηλεία οι αγρότες έχουν συγκεντρωθεί σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου παρατάσσοντας  στην άκρη του δρόμου τα τρακτέρ, χωρίς, όμως, να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες του νομού έχουν παρατάξει τρακτέρ στις περιοχές Αγγελόκαστρο, Νεοχώρι, Γουριά και Κατοχή. Σήμερα θα τα παρατάξουν στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου της Ερμίτσας κοντά στο Αγρίνιο.

Μπλόκα αγροτών στήθηκαν από χθες  στην Αργολίδα και τη Λακωνία, όπου οι αγρότες δηλώνουν πως θα μείνουν στα μπλόκα με τους δρόμους ανοικτούς, αν και μπορεί να κάνουν συμβολικούς ολιγόλεπτους αποκλεισμούς.

Στην Κομοτηνή οι αγρότες απέκλεισαν χθες η Νομαρχία μέσα στην οποία βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου. Ο υπουργός κατάφερε να βγεί μετά από 12 ώρες και αφού είχαν προηγηθεί επεισόδια μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ που έριξαν δακρυγόνα. Οι υπουργός κατάφερε να εξέλθει μετά από 12 ώρες, αφού πρώτα οι αγρότες είχαν αποχωρήσει. Μάλιστα, τοπικό σάιτ γράφει ότι κάποια στιγμή η αστυνομία έντυσε τον υπουργό αστυνομικό για να μπορέσει να βγει από το κτίριο αλλά οι αγρότες τον κατάλαβαν και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω.

Από τους βουλευτές η πιο έντονη αντίδραση υπήρξε από τον κ. Μιχελογιαννάκη ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα συγκεκριμένα μέτρα στη Βουλή εάν δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές. Σύμφωνα με το cretalive.gr o κ. Μιχελογιαννάκης δήλωσε ότι «τριπλασιασμό των εισφορών του ΟΓΑ κι αυτά τα αστεία με τις εισφορές των επαγγελματιών εγώ δεν ψηφίζω!» ενώ επέκρινε τα κυβερνητικά στελέχη «που φέρνουν τέτοια νομοσχέδια και υπολογίζουν με προχειρότητες και στοιχεία της πλάκας αυτά τα πράγματα”.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ