Ποιοι συμμετέχουν στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ

Ποιοι συμμετέχουν στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ Facebook Twitter
0

Με 24ωρη απεργία αύριο και συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τις κινητοποιήσεις της, αντιδρώντας στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.

Στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές(ΔΟΕ-ΟΛΜΕ),ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, διοικητικού υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι ενώ στην απεργία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ.

 Δεν είναι γνωστό έως τώρα, πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζομένους με στόχο να μην περάσει το νέο ασφάλιστικό που, όπως υποστηρίζει, διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις.

 «Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ, το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων, των αγροτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της, όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση. Στην αυριανή κινητοποίηση δεν συμμετέχει η ΓΣΕΕ παρά την εκπεφρασμένη επιθυμία της ΑΔΕΔΥ για από κοινού συμμετοχή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτική αυθαίρετων απελάσεων και συστηματικές κρατήσεις μεταναστών στην Ελλάδα καταγγέλλει η RSA

Ελλάδα / Πολιτική αυθαίρετων απελάσεων και συστηματικές κρατήσεις μεταναστών στην Ελλάδα καταγγέλλει η RSA

Αύξηση κρατήσεων και απελάσεων μεταναστών στην Ελλάδα το 2024, παρά τις αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα και τη νομιμότητα της συγκεκριμένης πρακτικής
LIFO NEWSROOM
ΚΙΣΕ για τη ματαίωση εκδήλωσης: «Η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει στον αντισημιτισμό να απλώσει τα πλοκάμια του»

Ελλάδα / ΚΙΣΕ για τη ματαίωση εκδήλωσης: «Η ελληνική κοινωνία δεν θα επιτρέψει στον αντισημιτισμό να απλώσει τα πλοκάμια του»

«Οι εκθέσεις βιβλίου αποτελούν χώρους ελεύθερου διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών», επισημαίνει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος 
LIFO NEWSROOM