Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και σειρά αδικημάτων πλημμεληματικού βαθμού, άσκησε η αρμόδια εισαγγελέας σε βάρος των δύο που συνελήφθησαν για την επίθεση στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης επί της οδού Μασσαλίας.

 

Ο 26χρονος και η 23χρονη, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

 

Στο σπίτι της 23χρονης, στην περιοχή του Γκύζη, βρέθηκε ένα πιστόλι, 2 γεμιστήρες, 100 φυσίγγια των 9 mm, αλεξίσφαιρο γιλέκο, θήκη όπλου χειρός και 3 αντιασφυξιογόνες μάσκες.


Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία και σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, ταυτοποιούνται ως συμμετέχοντες στην ομάδα αντιεξουσιαστών που προκάλεσε φθορές στην τζαμαρία της εισόδου της Ένωσης και πέταξε τρικάκια με συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.


Εναντίον τους η εισαγγελική λειτουργός άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της ληστείας από κοινού και για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησία, παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας από κοινού, παράνομης βίας από κοινού, απείθειας και άρνησης δακτυλοσκόπησης.

 

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή στον οποίο θα κληθούν να απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι