Πλοίο με 200 μετανάστες βούλιαξε στη Ρόδο

Πλοίο με 200 μετανάστες βούλιαξε στη Ρόδο Facebook Twitter
11
Πλοίο με 200 μετανάστες βούλιαξε στη Ρόδο Facebook Twitter

Πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 200 παράτυποι μετανάστες, προσάραξε και τελικά βούλιαξε σήμερα το πρωί στην κεντρική παραλία Ζέφυρος της πόλης της Ρόδου. Τρείς άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με πληφορίες, μεταξύ αυτών και ένα παιδί 4 ετών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, πολλοί μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα για να βγουν στη στεριά και από αυτούς έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 83 άτομα, εκ των οποίων 57 έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού και 23 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Πλοίο με 200 μετανάστες βούλιαξε στη Ρόδο Facebook Twitter
Πλοίο με 200 μετανάστες βούλιαξε στη Ρόδο Facebook Twitter



Το ναυάγιο έλαβε χώρα μόλις λίγα μέτρα από τις ακτές του νησιού προσάραξε σε βραχώδη ακτή πολύ κοντά στην πόλη της Ρόδου.

Αυτήν την ώρα, στην περιοχή συνεχίζουν την επιχείρηση διάσωσης άνδρες του λιμεναρχείου και της αστυνομίας.

 

Πλοίο με 200 μετανάστες βούλιαξε στη Ρόδο Facebook Twitter

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διακινητής έριξε το πλοίο στα βράχια με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές. Εκφράζονται φόβοι ότι πιθανόν να υπάρχουν και θύματα μεταξύ των μεταναστών.

Πλοίο με 200 μετανάστες βούλιαξε στη Ρόδο Facebook Twitter
Πλοίο με 200 μετανάστες βούλιαξε στη Ρόδο Facebook Twitter

Οι περισσότεροι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα και κατάφεραν να βγουν στην ακτή με τη βοήθεια κατοίκων του νησιού. Αυτήν την ώρα, στην περιοχή βρίσκονται, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, άνδρες του λιμεναρχείου και της αστυνομίας καθώς και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Video: rodosreport.gr

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ελλάδα / Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος συνέδεσε τη σημερινή δόνηση με τον μεγάλο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην περιοχή το 1947, διευκρινίζοντας πως δεν σχετίζεται με το επίκεντρο του σεισμού της Καλαμάτας του 1986
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Η 24χρονη μητέρα και ο 37χρονος σύντροφός της κατηγορούνται για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
LIFO NEWSROOM