Πέτσας για Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα: Μετακινήσεις σε μεγάλα νησιά ακόμα και από τις 18 Μαΐου

Πέτσας για Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα: Μετακινήσεις σε μεγάλα νησιά ακόμα και από τις 18 Μαΐου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τη μεγάλη πιθανότητα για ταχύτερη άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις από και προς τα μεγάλα νησιά, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε στον «αέρα» ότι υπάρχουν σκέψεις να απελευθερωθούν νωρίτερα μετακινήσεις για μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Ρόδος. 

Στις 18 Μαΐου που θα επιτραπούν οι μετακινήσεις για την ηπειρωτική Ελλάδα, είναι πιθανό να συμπεριληφθούν και μεγάλα νησιά, είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο Στέλιος Πέτσας. «Είναι κάτι που το εξετάζουμε και περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών [...] στις 18 του μηνός μπορεί να έχουμε και κάποια από τα μεγάλα νησιά».

«Είναι μέσα στις σκέψεις μας. Είναι διαφορετικό ένα μεγάλο νησί, που δεν έχει κρούσματα, με ένα μικρό», πρόσθεσε. 

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι μέσα στις επόμενες μέρες, θα δοθεί στη δημοσιότητα η διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών για την αύξηση των τετραγωνικών στους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων, χωρίς αύξηση των τελών, και για διευθέτηση την χρήση ακόμα και εσωτερικών χώρων. «Έχει τεθεί σχέδιο για πεζοδρόμηση, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με το άνοιγμα των καταστημάτων».

Σε ό,τι αφορά τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε σήμερα στη ΔΕΗ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «είχαν γίνει πολλάκις ανακοινώσεις ότι δεν κόβεται το ρεύμα. Είχαν δοθεί οδηγίες ότι με τον 11770 μπορούν να γίνουν όλες οι συναλλαγές. Οι άνθρωποι που πήγαν στις ουρές πληροφορήθηκαν από τους υπαλλήλους ότι μπορούν να πάνε στο κοντινότερο κατάστημα για να εξυπηρετηθούν χωρίς αναμονή, όμως δεν ήθελαν».

Αναφορικά με την μεγάλη κίνηση στις παραλίες, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε πως το σχέδιο αξιολογείται και επαναπροσδιορίζεται καθημερινά. «Αν η επιτροπή κρίνει ότι κάποια μέρη του σχεδίου μπορούν να επισπευστούν η κυβέρνηση θα τα εξετάσει. Αν τα στοιχεία, μέσα στη βδομάδα, είναι ευνοϊκά, θα εξεταστεί σοβαρά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και των οργανωμένων παραλιών νωρίτερα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ελλάδα / Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ο Γιάννης Λάλας είχε απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν, καθώς είχε κατηγορηθεί μαζί με τον αδελφό του για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ωστόσο και οι δύο είχαν αθωωθεί λόγω αμφιβολιών
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM