Πέτσας από Αλεποχώρι: Ανακοινώσεις εντός της ημέρας για την ανακούφιση των πυρόπληκτων

Πέτσας από Αλεποχώρι: Ανακοινώσεις εντός τις ημέρας για την ανακούφιση των πυρόπληκτων Facebook Twitter
Κυβερνητική παρέμβαση για την ανακούφιση των πυρόπληκτων - Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
0

Μέτρα ανακούφισης προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας από το Αλεποχώρι όπου βρίσκεται, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας παρεμβάσεις για την ανακούφιση των κατοίκων της Κορινθίας και Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τη Μεγάλη πυρκαγιά. 

Ο ίδιος δήλωσε πως ότι αναμένεται να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να υπάρξουν οι απαιτούμενες γρήγορες διαδικασίες, ενώ το κράτος θα λειτουργήσει με το μοντέλο που λειτούργησε από την κακοκαιρία «Ιανός» στην Καρδίτσα. 


Ανέφερε ότι θα διατεθούν 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και μέχρι 6.000 ευρώ για τις δαπάνες οικοσκευής. 


Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για στήριξη κοινωνικής προστασίας από το υπουργείο Εσωτερικών, στήριξη όσον άφορα τη στεγαστική συνδρομή από το υπουργείο Υποδομών, στήριξη επιχειρήσεων – αγροτών από υπουργείο Οικονομικών και ΕΛΓΑ και για μεγάλο θέμα αποκατάστασης περιβάλλοντος και αντιπλημμυρικών από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


«Υπάρχουν εκπρόσωποι από όλα τα υπουργεία θα ξεκινήσουμε το συντονιστικό και μετά οι ανακοινώσεις» τόνισε. 

«Πολύ μεγάλη σημασία έχει και η συνδρομή στις περιφέρειες Αττικής – Πελοποννήσου και τους δήμους για τη στήριξη των έργων υποδομής» τόνισε. 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ