Έφυγε από τη ζωή η γνωστή ζωγράφος, Εύα Διβάρη έπειτα από δυστύχημα μέσα στο σπίτι της. 

 

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υπογράφει η οικογένεια, η ταφή της θα γίνει με πολιτική κηδεία σε ανοιχτό χώρο την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 12:30 στο νεκροταφείο Βύρωνα.

 

 

Η οικογένειά της επιθυμεί αντί στεφάνου να κατατεθούν χρήματα στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Η Εύα Διβάρη ξεκίνησε τις σπουδές της στη Σχολή Δοξιάδη με καθηγητές τον Πέτρο Ζουμπουλάκη, και τον Δημήτρη Μυταρά, τον χαράκτη Τάκη Κατσουλίδη, τους γλύπτες Γιάννη Παρμακέλη και Γιώργο Γεωργιάδη. Συνέχισε με γραφιστική και χαρακτική στη Νέα Υόρκη στο Alemizo Modern Art Studio, ποίηση και λογοτεχνία στο κολέγιο Christies υπό τον ποιητή και ακαδημαϊκό Τίτο Πατρίκιο.

 

Στα εργαστήρια του Μουσείου Περαντινού σπούδασε γλυπτική με την Ευδοκία Παπούλη, μαρμαρογλυπτική με τον Κώστα Γεωργίου, ψηφιδωτό με τον Άγγελο Γαλάνη και κοσμήματα με τον Νεκτάριο Δρούγκα.

 

Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με εμπορικά πλοία για πάνω από 10 χρόνια. Η μούσα της και η θεμελιώδης πηγή της θεματολογίας της είναι η θάλασσα και οι άνθρωποι που βιοπορίζονται σε αυτήν και από αυτήν. Η Εύα Διβάρη είχε ασχοληθεί και με πολλά άλλα θέματα όπως η φύση, τα ζώα και ο αθλητισμός.

 

Είχε εκθέσει και παρουσιάσει τη δουλειά της σε λιμάνια σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική, σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έργα της εκτίθενται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει τη δουλειά της, μεταξύ άλλων, στο «World Art Foundation» στην Καλιφόρνια το 2009, στο «Grand Palais» στο Παρίσι το 2010 και στο «World Art Vision» στη Βαρκελώνη το 2011.

 

Η ζωγράφος Εύα Μελά, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό, έγραψε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορώ να δεχτώ ότι έφυγε από τη ζωή η συνάδελφος, η πάντα παρούσα, Εύα Διβάρη. Πάντα γεμάτη με ζωή και στόχους, πάντα δημιουργική και γελαστή».