NEO VIDCAST

Πέθανε η Ρένα Βενιέρη, σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη

Πέθανε η Ρένα Βενιέρη, σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη Facebook Twitter
0

Πέθανε η Ρένα Βενιέρη, σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη, το πρωί του Σαββάτου.

Η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη, Ρένα Βενιέρη, κατέληξε σήμερα το πρωί από ανακοπή καρδιάς, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου νοσηλευόταν, μετά τη φωτιά στο σπίτι τους.  Στα μέσα Φεβρουαρίου, φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του ζευγαριού στο Κολωνάκι, προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα τόσο στον Μανώλη Μαυρομμάτη όσο και στη σύζυγό του. Την Πέμπτη (23/5),  σχεδόν 4 μήνες μετά τη φωτιά, η Ρένα Βνιέρη βγήκε από τη ΜΕΘ και νοσηλευόταν σε δωμάτιο του νοσοκομείου. 
Η κατάσταση της υγείας της, ωστόσο, παρέμενε σοβαρή, με αποτέλεσμα να καταλήξει από ανακοπή.

Ο αθλητικογράφος και πρώην ευρωβουλευτής, Μανώλης Μαυρομμάτης, έχει υποστεί εγκαύματα στο 18% του σώματός του ενώ πιο βεβαρυμένη ήταν η κατάσταση της συζύγου του, η οποία, είχε υποστεί εγκαύματα στο 40% του σώματός της και βρισκόταν υπό μηχανική υποστήριξη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ποια ήταν η Ρένα Βενιέρη - Μαυρομμάτη

Η Ρένα Βενιέρη - Μαυρομμάτη γεννήθηκε στην Άρτα στις 20 Ιουνίου 1943 και αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1965. Σύμφωνα με το greekactor.blogspot.com, εμφανίστηκε στη σκηνή, στο θέατρο ΒΕΡΓΗ, στο έργο του Όσκαρ Γουάιλντ "Η βεντάλια της Λαίδης Γουίντερμιρ", με τον θίασο Βέργη-Αρώνη, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολονάκη.

Στη συνέχεια, ο δάσκαλός της, Κώστας Μιχαηλίδης, την ενέταξε στον θίασο της Αρχαίας Τραγωδίας, ως μία από τις κορυφαίες του Χορού, στην "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" και την "Λυσσιστράτη" σε περιοδεία στη Νότιο Αφρική και στα αρχαία θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ως επαγγελματίας ηθοποιός, πρωτοέπαιξε στον θίασο της Άννας Συνοδινού στις "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολονάκη. Στη συνέχεια, εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο, ενώ συνεργάστηκε με του θιάσους των Γιάννη Γκιωνάκη, Διονύση Παπαγιαννόπουλου, Μίμη Φωτόπουλου, Λάμπρου Κωσταντάρα.

Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό αθητικογράφο Μανώλη Μαυρομμάτη με τον οποίο είχαν αποκτήσει ένα γιο, τον Μιχάλη. Μάλιστα με τον σύζυγό της, δημιούργησε την "Ελεύθερη Λαϊκή Σκηνή" και ανέβασαν αρκετά έργα. Η ίδια έχει λάβει μέρος και σε θεατρικά έργα ραδιοφώνου και τηλεόρασης, καθώς επίσης και στη μακροβιότερη εκπομπή λόγου και τέχνης στο ραδιόφωνο, "Βυζαντινός Ελληνισμός", σε σκηνοθεσία Μανώλη Μαυρομμάτη.

Έπαιξε στα σήριαλ: "Ονειροπαρμένος" του Κώστα Πρετεντέρη, "Εν τούτω νίκα" του Νίκου Φώσκολου, "Μεθυσμένη Πολιτεία" του Σ. Πατατζή, "Βαμμένα κόκκινα μαλλιά" του Κώστα Μουρσελα και "Το πάθος" του Γιάννη Φίλιππα. Ως σεναριογράφος, έγραψε ταινίες μικρού μήκους όπως και ντοκιμαντέρ, όλα σε σκηνοθεσία του συζύγου της, ενώ έχει συμμετάσχει και σε ταινίες του κινηματογράφου.

Ελλάδα
0

NEO VIDCAST

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Ελλάδα / Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Πάνω από το 20% των αφιχθέντων είναι παιδιά, ενώ περίπου το ένα τρίτο αυτών ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους. Παράλληλα, οι χώροι υποδοχής στο νησί χαρακτηρίζονται πρόχειροι και ακατάλληλοι
LIFO NEWSROOM
Σαμοθράκη: Βίντεο από τη στιγμή που πέφτουν πυροβολισμοί στον αέρα από τα τουρκικά αλιευτικά

Ελλάδα / Σαμοθράκη: Βίντεο από τη στιγμή που πέφτουν πυροβολισμοί στον αέρα από τα τουρκικά αλιευτικά

Μεγάλη ένταση το βράδυ της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Θάσου και Σαμοθράκης - Όπως καταγγέλλουν οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να τους τρομάξουν για να φύγουν από το σημείο
LIFO NEWSROOM