Πέθανε η Ανδριάνα, το κορίτσι που έζησε σε κλουβί ιδρύματος γιατί ήταν τυφλό

Πέθανε η Ανδριάνα, το κορίτσι που έζησε σε κλουβί ιδρύματος γιατί ήταν τυφλό Facebook Twitter
1

Την είδηση πως πέθανε η Ανδριάνα, ένα κορίτσι που μέχρι τα 15 του έζησε σε κλουβί στο ίδρυμα Λεχαινών, επειδή ήταν τυφλό, έκανε γνωστή η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: Μηδενική Ανοχή.

«Η Ανδριάνα δεν πέθανε χθες», αναφέρει η ανακοίνωση για το θάνατο της νεαρής κοπέλας που πέθανε σε ηλικία 19 ετών.

«Στο μεγάλο βιβλίο των θυμάτων της ιδρυματικής ζωής προστέθηκε και η 19χρονη Ανδριάνα που έζησε σχεδόν σε όλη της τη ζωή στο Παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών. Όμορφη, δυνατή, γεμάτη διάθεση για ζωή. Την τυφλή Ανδριάνα την συναντήσαμε τον Νοέμβριο του 2015 όταν πραγματοποιήσαμε κατάληψη στο Παράρτημα των Λεχαινών. Το 15χρονο κορίτσι που γνωρίσαμε ζούσε μέσα σε ένα κλουβί «για την προστασία της»... από τα 7 της χρόνια.

Η Ανδριάνα ήταν από τα τελευταία άτομα που απελευθερωθήκαν από την ζωή στο κλουβί. Ανταποκρίθηκε θετικά στο πρόγραμμα επανεκπαίδευσης ώστε να προετοιμαστεί για την μετάβαση από το ίδρυμα σε δομή κοινοτικού τύπου.

Η ατολμία του κράτους, η σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων, η ελληνική γραφειοκρατία, ο ανεκδιήγητος ρόλος της ΠΟΕΔΗΝ, καθώς και οι παγιωμένες αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας κρατούν σε κατάσταση αιχμαλωσίας και βασανισμού περισσότερα από 800 ανάπηρα άτομα σε ιδρύματα.

Η Ανδριάνα πέθανε στις 22/8/2019 δίχως να ζήσει ούτε μια στιγμή ελεύθερη. Καλούμε την κοινωνία των ανθρώπων για να υπερασπιστούμε τις ζωές των πλέον ευάλωτων από τους ευάλωτους.

Η ιδρυματική ζωή δεν είναι ζωή και δεν αξίζει σε καμία/κανέναν.

Ανδριάνα Κ.
(14/8/2000 – 22/8/2019)

ΣΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ
Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Και μόνο που διαβάζεις ότι είχαν ένα παιδάκι 7 χρόνων κλειδωμένο σε κλουβί για 8 ολόκληρα χρόνια, αν είσαι άνθρωπος, ψυχοπλακώνεσαι! Είναι δυστυχώς γνωστό, όμως, ότι τα περισσότερα ιδρύματα της χώρας έχουν προβλήματα, για τα οποία κύριοι υπαίτιοι και υπεύθυνοι είναι οι "αρμόδιοι φορείς" στους οποίους ανήκουν. Για να δούμε αν ο τωρινός πρωθυπουργός -που διατεινόταν συνεχώς προεκλογικά για την ευαισθησία του σε ανθρώπους με αναπηρίες ή άπορους, λόγω της μητέρας του- θα δείξει και έμπρακτα αυτή την ευαισθησία! Πολύ κρίμα ο χαμός αυτού του κοριτσιού, και όλων των ατόμων όμως για τα οποία δε δημοσιεύεται η ιστορία τους -γιατί, εννοείται, πως δεν είναι η μόνη τραγική περίπτωση!!!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ