Πέθανε το βρέφος που νοσηλευόταν με γρίπη στη Θεσσαλονίκη

Πέθανε το βρέφος που νοσηλευόταν με γρίπη στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
0

Πέθανε το 18 μηνών βρέφος από τα Τρίκαλα που βρέθηκε θετικό στον ιό της γρίπης Η1Ν1 και νοσηλευόταν στη Θεσσαλονίκη.


Σύμφωνα με το trikalavoice, το βρέφος νοσηλευόταν από τις αρχές Μαρτίου στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Το βρέφος είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στις αρχές Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη και αφού νωρίτερα είχε μεταφερθεί από ιδιώτη παιδίατρο στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Αυξημένος κατά τρία άτομα είναι ο αριθμός των νεκρών από την γρίπη στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους 122.

Τα περισσότερα θύματα από την γρίπη ήταν ηλικιωμένοι, με αντιπροσωπευτικότερη ηλικία τα 69,5 έτη, ενώ σχεδόν το 90% των θανόντων ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου.


Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα «παρουσιάζει μείωση».

Από τα τέλη του 2018 έως και την εβδομάδα 11/2019 (11–17 Μαρτίου 2019) καταγράφηκαν 364 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 351 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλείνουν 204 καταστήματα ΕΛΤΑ – Αντιδράσεις και ανησυχία για το μέλλον των ταχυδρομείων στην περιφέρεια

Ελλάδα / Κλείνουν 204 καταστήματα ΕΛΤΑ – Αντιδράσεις και ανησυχία για το μέλλον των ταχυδρομείων στην περιφέρεια

Οι δήμοι που πλήττονται, όπως το Λουτράκι, οι Άγιοι Θεόδωροι και περιοχές της Πελοποννήσου, έχουν αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία
LIFO NEWSROOM