Πειθαρχικό για τον οδηγό λεωφορείου που σήκωσε μετανάστη από τη θέση του

Πειθαρχικό για τον οδηγό λεωφορείου που σήκωσε μετανάστη από τη θέση του Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Έρευνα για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε αλλοδαπός επιβάτης από οδηγό λεωφορείου ανακοίνωσε η ΟΣΥ Α.Ε.

Όπως διευκρινίζει ο ΟΣΥ σε σχετική ανακοίνωση, ξεκίνησε πειθαρχικές διαδικασίες για τον οδηγό λεωφορείου που ζήτησε από μετανάστη να σηκωθεί από τη θέση του για να καθίσει εκεί μια γυναίκα. 

Η ανακοίνωση του ΟΣΥ

«Με αφορμή περιστατικό που προβάλλεται σε βίντεο, στο οποίο φέρεται εργαζόμενος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. να συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν συνάδει καθ’ ουδεμία περίπτωση με τις αξίες της Εταιρείας, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε συμπεριφορά που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές της και διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό και τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες. 

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι βασικός στόχος της είναι η ασφαλής και ποιοτική μεταφορά του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις, όπως η ανωτέρω, εφόσον διαπιστώνεται εμπλοκή υπαλλήλου της Εταιρείας, οι κυρώσεις είναι βαρύτατες». 

Το χρονικό της υπόθεσης

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν μία γυναίκα είπε στον οδηγό ότι ο μετανάστης επιβάτης δεν της παραχώρησε τη θέση του. Ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και πήγε στο πίσω μέρος, όπου- δίχως να φορά μάσκα- άρχισε να απαιτεί σε έντονο τόνο να σηκωθεί ο αλλοδαπός άνδρας από τη θέση του.


«Σήκω πάνω τώρα. Γιατί εδώ κουμάντο κάνω εγώ. Δεν θα πεις εσύ σε κανέναν δεν θα κάτσει. Το κατάλαβες; Σήκω πάνω να κάτσει η κυρία», ακούγεται να λέει ο οδηγός, στο βίντεο που κατέγραψε άλλος επιβάτης. «Μα λένε για τον κορωνοϊό…», ακούγεται να λέει ο επιβάτης και ο οδηγός του απαντά «Δεν με νοιάζει, σήκω πάνω ρε, τελείωνε». Τελικά ο άνδρας σηκώθηκε και κάθισε στη θέση του η γυναίκα που περίμενε, η οποία μάλιστα ακούγεται να λέει «Σιχαίνομαι να κάτσω».

Τι απαντά ο οδηγός

Επιχειρώντας να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν για ρατσιστική συμπεριφορά, ο οδηγός ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για έλλειψη σεβασμού και επέμεινε ότι δεν έκανε κάποιο λάθος. «Εκεί που οδηγούσα ήρθε μια κυρία ηλικιωμένη, η οποία μου’ πε ότι έχει κάνει εγχείρηση στη μέση και πρέπει να κάτσει και ότι ζήτησε από κάποιον κύριο να κάτσει στη δίπλα θέση που είχε κενή και δεν την άφηνε», δήλωσε μιλώντας στο Mega.


«Ο κύριος καθότανε σε μια διπλή θέση και η μία ήταν κενή. Ούτε απαρχάιντ, ούτε τέτοια. Δηλαδή αν ήταν ρατσιστικό και φασιστικό το θέμα... το 70% των επιβατών μας είναι αλλοδαποί», υποστήριξε. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ