ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Οδηγός λεωφορείου σήκωσε μετανάστη από τη θέση του: «Εδώ κάνω κουμάντο εγώ» - Σάλος μετά το βίντεο

Οδηγός λεωφορείου σήκωσε μετανάστη από τη θέση του- «Εδώ κάνω κουμάντο εγώ» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Σωρεία αντιδράσεων και σχολίων για ρατσιστική συμπεριφορά έχει προκαλέσει στα social media βίντεο με οδηγό αστικού λεωφορείου που σε έντονο τόνο απαιτεί από μετανάστη να σηκωθεί από τη θέση του, για να καθίσει άλλη επιβάτης.

 

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν μία γυναίκα είπε στον οδηγό ότι ο μετανάστης επιβάτης δεν της παραχώρησε τη θέση του. Ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και πήγε στο πίσω μέρος, όπου- δίχως να φορά μάσκα- άρχισε να απαιτεί σε έντονο τόνο να σηκωθεί ο αλλοδαπός άνδρας από τη θέση του.

 

«Σήκω πάνω τώρα. Γιατί εδώ κουμάντο κάνω εγώ. Δεν θα πεις εσύ σε κανέναν δεν θα κάτσει. Το κατάλαβες; Σήκω πάνω να κάτσει η κυρία», ακούγεται να λέει ο οδηγός, στο βίντεο που κατέγραψε άλλος επιβάτης. «Μα λένε για τον κορωνοϊό…», ακούγεται να λέει ο επιβάτης και ο οδηγός του απαντά «Δεν με νοιάζει, σήκω πάνω ρε, τελείωνε». Τελικά ο άνδρας σηκώθηκε και κάθισε στη θέση του η γυναίκα που περίμενε, η οποία μάλιστα ακούγεται να λέει «Σιχαίνομαι να κάτσω».

 

Επιχειρώντας να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν για ρατσιστική συμπεριφορά, ο οδηγός ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για έλλειψη σεβασμού και επέμεινε ότι δεν έκανε κάποιο λάθος. «Εκεί που οδηγούσα ήρθε μια κυρία ηλικιωμένη, η οποία μου’ πε ότι έχει κάνει εγχείρηση στη μέση και πρέπει να κάτσει και ότι ζήτησε από κάποιον κύριο να κάτσει στη δίπλα θέση που είχε κενή και δεν την άφηνε», δήλωσε στο Mega ο οδηγός.

 

«Ο κύριος καθότανε σε μια διπλή θέση και η μία ήταν κενή. Ούτε απαρχάιντ, ούτε τέτοια. Δηλαδή αν ήταν ρατσιστικό και φασιστικό το θέμα... το 70% των επιβατών μας είναι αλλοδαποί», υποστήριξε. Αρκετοί πάντως αναρωτήθηκαν στα social media γιατί ο οδηγός επέλεξε να αναγκάσει τον συγκεκριμένο επιβάτη να σηκωθεί και όχι κάποιον άλλον.

 

Η διοίκηση του ΟΑΣΑ πραγματοποιεί έρευνα για το επεισόδιο και αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον οδηγό, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega.

 

Ελλάδα
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ