Πέφτει η θερμοκρασία εν αναμονή της «Ζηνοβίας»

Πέφτει η θερμοκρασία εν αναμονή της «Ζηνοβίας» Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και κατά τόπους παγετός σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα τόσο της Βόρειας όσο και της Νότιας Ελλάδας.


Ειδικότερα, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καταγράφηκαν το πρωί της Πέμπτης στη Βουτύρω του Καρπενησίου (-4,5), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-4,2), στο Νευροκόπι (-4), στην Τρίπολη (-3,9), στο Βαρικό Φλώρινας (-3,4) και στη Βυτίνα Αρκαδίας (-3,3 βαθμοί).

Οι θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας, σύμφωνα με το meteo κυμαίνονται σε ελαφρώς χαμηλότερα – της τάξης του ενός έως τριών βαθμών – από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

  

Τις επόμενες ημέρες όμως, αναμένεται περαιτέρω σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (έως και δέκα βαθμούς κάτω από τις κλιματικές τιμές) η οποία θα σχετίζεται με την κακοκαιρία «Ζηνοβία» και τις αρκτικές αέριες μάζες που θα τη συνοδεύουν.

Πέφτει η θερμοκρασία εν αναμονή της «Ζηνοβίας» Facebook Twitter

Αντίθετα, όπως συνηθίζεται σε περιπτώσεις ψυχρών εισβολών στη χώρα μας, στη Δυτική και στη Βόρεια Ευρώπη θα επικρατήσουν πολύ θερμές αέριες μάζες, έως και δέκα βαθμούς πάνω από τις κλιματικές τιμές.

Πέφτει η θερμοκρασία εν αναμονή της «Ζηνοβίας» Facebook Twitter

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ