Πάτρα: Από παθολογικά αίτια ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη

Πάτρα: Από παθολογικά αίτια ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη Facebook Twitter
0

Σε παθολογικά αίτια οφείλεται ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς των Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη, Ευγενίας Κούτρα, στην Πάτρα.

Το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης δύο γιατρών του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία Πατρών και το pelop.gr, φέρνει στο «φως» το περιεχόμενό του.

Τα ευρήματα της εξέτασης από έναν παθολόγο και έναν νευρολόγο ταυτίζονται με αυτά του πιστοποιητικού θανάτου της 59χρονης, με το οποίο αποκλειόταν η εγκληματική ενέργεια.

Οι πραγματογνώμονες εργάσθηκαν επί δύο μήνες και «ξεσκόνισαν» όλα τα δεδομένα του θανάτου της γυναίκας. Εξετάσθηκε το ιστορικό των παθήσεών της, η φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε και οι συνθήκες νοσηλείας της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, λίγο πριν πεθάνει.

Το πόρισμα, εν τέλει, είναι σύμφωνο με τις καταθέσεις των θεραπόντων ιατρών της εκλιπούσης και με το εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου, στο οποίο γίνεται λόγος για παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα για «προχωρημένη σηψαιμία».

Η εξέλιξη αυτή βάζει τέλος στις σκέψεις για εκταφή της σορού της 59χρονης. Απομένει, ωστόσο, να φανεί εάν η εισαγγελία Πατρών θα προχωρήσει ποινική διαδικασία για άλλες πτυχές της υπόθεσης, όπως το ενδεχόμενο παραμέλησης, την πιθανότητα καθυστερημένης μεταφοράς της σε νοσοκομείο, αλλά και της χρηστής ή όχι διαχείρισης των οικονομικών της.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ