Συναγερμός σήμανε στο λιμάνι της Πάρου όταν η άγκυρα του πλοίου «Hellenic Highspeed» μπλέχτηκε εμποδίζοντας την αναχώρησή του.


Ειδικότερα, ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες και το πλήρωμα του «Hellenic Highspeed», το οποίο εκτελεί από τις 31 Ιανουαρίου δρομολόγια στις Κυκλάδες αντικαθιστώντας μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου το πλοίο «Άρτεμις», όταν η άγκυρά του μπλέχτηκε μετά τον κατάπλου στο λιμάνι της Πάρου,  το απόγευμα της Τρίτης.

 

Σύμφωνα με το parianostypos.gr oι προσπάθειες για την απεμπλοκή της άγκυρας διήρκεσαν περίπου δύο ώρες με το πλοίο να παραμένει στο νησί χωρίς να είναι δυνατόν να αναχωρήσει. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας απεμπλοκής το πλοίο παρέμενε αρόδου πραγματοποιώντας στροφές και ελιγμούς.


Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, στο σημείο μετέβησαν επαγγελματίες δύτες όπου διαπίστωσαν ότι η άγκυρα έχει εμπλακεί καθώς και την αδυναμία απεμπλοκής της, με συνέπεια ο Πλοίαρχος να προβεί στην απόθεσή της.

 

Το πλοίο συνέχισε τον πλου του μετά την επιθεώρηση από αρμόδιο Επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης καθώς και προσκόμιση βεβαίωσης του νηογνώμονα που του παρακολουθεί και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Σύρου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια όλους τους επιβάτες του.

 

Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «Hellenic Highspeed», μέχρι την τοποθέτηση νέας άγκυρας, εκ νέου επιθεώρησής του και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Πάρος: Μπλέχτηκε η άγκυρα του «Hellenic Highspeed» - Στροφές και ελιγμοί για ώρες

 

Πάρος: Μπλέχτηκε η άγκυρα του «Hellenic Highspeed» - Στροφές και ελιγμοί για ώρες

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Parianostypos / Cyclades24