Προβληματισμός φέρεται να επικρατεί στους επιχειρηματίες της εστίασης σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τους τις επόμενες μέρες μετά και την άρση μέτρων λόγω του κορωνοιού.

 

Ο σεφ ζαχαροπλαστικής, Στέλιος Παρλιάρος, σημείωσε σε δηλώσεις του στο Mega ότι οι καινούργιοι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων, δε θα είναι εύκολοι ούτε για τους καταναλωτές ούτε για τους καταστηματάρχες και η κατάσταση για τα ζαχαροπλαστεία είναι δύσκολη.

 

«Είναι λίγο δύσκολο και εμπορικά και οικονομικά. Η πελατεία θα μειωθεί στο 50% για τα εστιατόρια και μετά θα μειωθεί και η παραγωγή στην κουζίνα. Είναι μια αλυσίδα. Στη δική μου περίπτωση, όπως και όλα τα ζαχαροπλαστεία, το καλοκαίρι πέφτει ο τζίρος γιατί δεν είναι η εποχή.

 

Το θέμα είναι ότι εγώ και άλλοι συνάδελφοι δουλεύουμε με πάρτι, με γάμους, με γενέθλια τα οποία προς το παρόν δε θα γίνουν. Θα ζοριστούμε όλοι», δήλωσε ο κ. Παρλιάρος.

 

Τόνισε ακόμη ότι η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη το καλοκαίρι, που μέχρι πρότινος έβγαιναν μεγάλες παρέες στα μαγαζιά, ενώ από εδώ και πέρα θα επιτρέπονται λιγοστά άτομα και υποστήριξε ότι πολλοί επιχειρηματίες της εστίασης σκέφτονται να μην υπακούσουν στα νέα μέτρα λόγω της απώλειας εσόδων, ενώ άλλοι σκέφτονται να αυξήσουν τις τιμές των υπηρεσιών τους.