Θάνατος 12χρονου στα Κάτω Πατήσια: Έρευνα για Tik Tok challenge - Παρέμβαση εισαγγελέα

Θάνατος 12χρονου στα Κάτω Πατήσια: Έρευνα για Tik Tok challenge - Παρέμβαση εισαγγελέα Facebook Twitter
0

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση όσο αφορά στον θάνατο του 12χρονου αγοριού στα Κάτω Πατήσια.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, η πιθανότητα ο θάνατος του παιδιού να συνδέεται με συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media Tik Tok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Η εν λόγω πρόκληση φέρεται να ενθαρρύνει τους χρήστες να ασφυκτιούν μέχρι λιποθυμίας και στη συνέχεια να ανακτήσουν τις αισθήσεις τους μπροστά στην κάμερα.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 12χρονος μαθητής βρέθηκε απαγχονισμένος από τη μητέρα του, την περασμένη Παρασκευή, 13 Μαΐου, μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού του. 

Οι Αρχές αναμένεται να λάβουν καταθέσεις από τους γονείς αλλά και συμμαθητές του ανηλίκου, ενώ απαντήσεις θα δώσει και η ιατροδικαστική εξέταση αλλά και αναλύσεις στο κινητό τηλέφωνο και υπολογιστή του παιδιού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Ελλάδα / Μάτι: «Οι ΟΤΑ ασκούν εφέσεις» κατήγγειλε ο Σύλλογος Θανόντων και Εγκαυματιών - «Αποσυρόμαστε άμεσα» απαντούν

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Πιερρακάκη με Νίκο Χαρδαλιά και δημάρχους Ραφήνας και Μαραθώνα, αποσύρονται οι εφέσεις για Μάτι και Μάνδρα
LIFO NEWSROOM
Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Ελλάδα / Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Γνωστός από τη δεκαετία του 1990 για τον ρόλο του στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Χρήστος Μαυρίκης βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά μετά τη σύλληψή του για φερόμενη απόπειρα δωροδοκίας ανώτατου δικαστικού
LIFO NEWSROOM