Θάνατος 12χρονου στα Κάτω Πατήσια: Έρευνα για Tik Tok challenge - Παρέμβαση εισαγγελέα

Θάνατος 12χρονου στα Κάτω Πατήσια: Έρευνα για Tik Tok challenge - Παρέμβαση εισαγγελέα Facebook Twitter
0

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση όσο αφορά στον θάνατο του 12χρονου αγοριού στα Κάτω Πατήσια.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, η πιθανότητα ο θάνατος του παιδιού να συνδέεται με συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media Tik Tok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Η εν λόγω πρόκληση φέρεται να ενθαρρύνει τους χρήστες να ασφυκτιούν μέχρι λιποθυμίας και στη συνέχεια να ανακτήσουν τις αισθήσεις τους μπροστά στην κάμερα.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 12χρονος μαθητής βρέθηκε απαγχονισμένος από τη μητέρα του, την περασμένη Παρασκευή, 13 Μαΐου, μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού του. 

Οι Αρχές αναμένεται να λάβουν καταθέσεις από τους γονείς αλλά και συμμαθητές του ανηλίκου, ενώ απαντήσεις θα δώσει και η ιατροδικαστική εξέταση αλλά και αναλύσεις στο κινητό τηλέφωνο και υπολογιστή του παιδιού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM