Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ομοφυλόφιλο ηλικιωμένο που προσπάθησε να διώξει ο Αμβρόσιος

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ομοφυλόφιλο ηλικιωμένο που προσπάθησε να διώξει ο Αμβρόσιος Facebook Twitter
0

Για ακόμη μια φορά, η Δικαιοσύνη καλείται να ασχοληθεί με την ομοφοβία και τον ρατσισμό του Μητροπολίτη Αμβρόσιου καθώς διατάχθηκε από εισαγγελέα να ερευνηθεί η υπόθεση με ηλικιωμένο ομοφυλόφιλο.

Συγκεκριμένα, τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή την καταγγελία πως γηροκομείο της περιοχής των Καλαβρύτων σταμάτησε να δέχεται υπερήλικα επειδή ήταν ομοφυλόφιλος, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπερήλικας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και δεχόταν τη φροντίδα των ανθρώπων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η φιλοξενία του σε ίδρυμα.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ήρθαν σε επαφή με μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή των Καλαβρύτων και μεταφέρθηκε εκεί για φιλοξενία. Όμως, όταν έγινε γνωστό ότι ήταν ομοφυλόφιλος, εκδιώχτηκε.

Η καταγγελία ανέφερε πως η διωγμός επιχειρήθηκε μετά από παρέμβαση του Αμβρόσιου και πως τελικά μετά το σάλο, ο ηλικιωμένος έγινε πάλι δεκτός.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στον εισαγγελέα Καλαβρύτων να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν πράγματι αποβλήθηκε από τη μονάδα φροντίδας ο εν λόγω ηλικιωμένος, ενώ, παράλληλα, παρήγγειλε να διερευνηθεί εάν ενδεχομένως έχει διαπραχθεί αδίκημα που τιμωρείται από τον αντιρατσιστικό νόμο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ