Παρατείνονται μέχρι Νοέμβρη τα κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο της Αθήνας λόγω κορωνοϊού

Παρατείνονται μέχρι Νοέμβρη τα κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο της Αθήνας λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Παράταση ισχύος των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας αποφασίστηκε σήμερα από τις αρμόδιες αρχές, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοιού.

Όπως ανακοινώθηκε, παρατείνεται για χρονικό διάστημα τριών μηνών, έως τις 21 Νοεμβρίου 2020, η ισχύς των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας (έληγε σήμερα) προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Η παράταση χορηγείται κατόπιν εισήγησης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όπως προβλέπεται στη σχετική κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών της 21ης Μαΐου 2020 (Δ1α/ΓΠ.οικ.31688/21.5.2020).

Τα μέτρα

Επιβάλλεται «ως μέτρο πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα», ο προσωρινός περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων στην Πλάκα, στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς, Μητροπόλεως - Ερμού - Αθηνάς - Σταδίου - Μητροπόλεως και στο τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγ. Ασωμάτων. Η οδός Σταδίου παραμένει σε κυκλοφορία στο σύνολό της.

Από τα μέτρα εξαιρούνται:


α) μετακινήσεις οχημάτων μονίμων κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών
β) μετακινήσεις οχημάτων από και προς «νομίμως λειτουργούντες χώρους στάθμευσης»
γ) μετακινήσεις επαγγελματικών οχημάτων (TAXI) μόνο για επιβίβαση ή αποβίβαση

Για τις μετακινήσεις των κατοίκων αλλά και όσων κατευθύνουν τα οχήματά τους σε πάρκινγκ, οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο. «Ο τρόπος ελέγχου ή/και το αποδεικτικό συνδρομής των προϋποθέσεων καθορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων».

Εξαιρούνται επίσης από τους περιορισμούς μέλη της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου, για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους. Παράλληλα εξαιρούνται όσοι υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Περισσότερος χώρος για τους πεζούς

Παράλληλα, επιβάλλονται προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης (...) επί των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), Φιλελλήνων, Βασιλίσσης Όλγας, Ηρώδου Αττικού και Σταδίου (από την οδό Καραγιώργη Σερβίας έως την οδό Μητροπόλεως).

Πρόστιμα 150 ευρώ

Αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Δημοτική Αστυνομία. Στους οδηγούς των οχημάτων που παραβιάζουν τις διατάξεις της παρούσας επιβάλλεται, με απλή πράξη της ανωτέρω αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ για κάθε παράβαση, χωρίς να θίγονται οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ