Εν μέσω πυρών της αντιπολίτευσης για πρόσφατους διορισμούς σε νοσοκομεία, πριν από λίγο έγινε γνωστή η παραίτηση του Κωνσταντίνου Πατέρα που είχε διοριστεί διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις λόγω της προχωρημένης ηλικίας τους.

 

Ο 80χρονος παραιτήθηκε από την θέση του σήμερα, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «όργιο ρουσφετιών» και ζητά την αποπομπή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο πρώην γυμνασιάρχης έχει πολιτευτεί με τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ αλλά και το ΛΑΟΣ κατά το παρελθόν. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές, στην Αγγλία, ενώ είχε διδάξει και στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ως καθηγητής με τον Ν.407.

 

Μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων, πριν λίγες ημέρες, ο κ. Πατέρας είχε ξεκαθαρίσει πως θα κρατούσε τον μισθό του διοικητή κι όχι τη σύνταξη. Τελικά όμως υπέβαλε την παραίτησή του που έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα ρουσφέτι δρόμος

 

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη με τους χιλιάδες μετακλητούς των πλουσιοπάροχων αμοιβών δεν αρκούσε φαίνεται για να απορροφήσει όλα τα «δικά μας γαλάζια παιδιά». Έτσι, τώρα ο πρωθυπουργός μετατρέπει τη Δημόσια Υγεία σε «πάρκινγκ» κουμπάρων, συγγενών και αποτυχημένων πολιτευτών της Ν.Δ., τους οποίους έχρισε διοικητές νοσοκομείων», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

 

«Δεν ξέρουμε ποιά περίπτωση είναι πιο εξοργιστική. Αυτή του βουλευτή Καστοριάς που ομολογεί σε συνέντευξη πως ο νεοδιορισθείς διοικητής είναι ρουσφέτι του; Ο 82χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας που μας ενημερώνει πως προτιμά τον μισθό του διοικητή από τη σύνταξή του και πως του είχε τάξει τη θέση ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης; 'Η οι Πρόεδροι ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας που διορίστηκαν διοικητές σε... Άρτα και Πρέβεζα και αναγκάζονται να πληρώνουν και οδοιπορικά οι άνθρωποι;», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για τοποθέτηση «αποτυχημένων πολιτευτών που αναζητούν μια αργομισθία στο Δημόσιο» και ζητά την ακύρωση αυτών των επίμαχων, κατά την Κουμουνδούρου, διορισμών.