Παραδόθηκε λίγο νωρίτερα ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι χτες εμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή που προκαλούσε επεισόδια κατά την διάρκεια των χτεσινών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας.

 

Σύμφωνα με το cnn.gr, ο ιδιος είπε στους αστυνομικούς πως βρισκόταν στο συλλαλητήριο στο πλαίσιο των καθηκόντων του καθώς είναι αποσπασμένος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως δεν είχε ποτέ πρόθεση να απελευθερωθεί κρατούμενος.

 

Παρ' όλα αυτά δεν έχει δώσει ακόμη επίσημη κατάθεση ενώ με την δικογραφία που σχηματίζεται θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας ο οποίος θα δώσει και εντολή για το ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης.

 

Η ανακοίνωση του ΠΡΟΠΟ

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο αποσπασμένος στη φύλαξη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ αξιωματικός «χειροδίκησε κατά συναδέλφου του και απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, που είχε επιτεθεί σε μέλη της ομάδας Δράση. Και ας διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναγνωρίστηκε και σχηματίστηκε εναντίον του δικογραφία. Με εντολή Εισαγγελέα κρατείται και παραπέμπεται αύριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου».

 

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για «δολοφονική επίθεση». 

 

«Ομάδες «αναρχικών», εκτός του κύριου σώματος των συγκεντρωθέντων σε πορεία διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο περί συναθροίσεων, που συζητείτο στη Βουλή, επετέθησαν με μολότοφ, ξύλα, σίδερα, πέτρες, στις αστυνομικές δυνάμεις. Περισσότερες από 90 μολότοφ εκτοξεύθηκαν, καθώς και φωτοβολίδες ευθείας βολής. Δηλαδή απλά. Έγινε δολοφονική επίθεση. Η Αστυνομία απάντησε με κινήσεις τακτικής και χημικά ακολουθώντας ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο. Απάντησε τόσο αποτελεσματικά και τόσο γρήγορα, ώστε οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή, αδειάζοντας τα σακίδια και τις τσέπες από μολότοφ, για να μην συλληφθούν με αυτές. Έχουν ήδη περισυλλεγεί πάνω από 20 αχρησιμοποίητες μολότοφ.  Το σχέδιο των «αναρχικών» ήταν σαφές. Να κάψουν την πόλη, να διαλύσουν τη συγκέντρωση» αναφέρεται μεταξύ άλλων. 

 

Νωρίτερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε επιβεβαιώσει το συμβάν, τονίζοντας πως είναι πλέον αρμοδιότητα της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά και των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΛΑΣ, να αναζητήσουν ευθύνες για τον συγκεκριμένο αστυνομικό.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε: «Όχι μόνο δεν έχουν θέση τέτοιες συμπεριφορές στο Σώμα, αλλά είναι περίεργο πως αντιλαμβάνονται την αποστολή τους κάποιοι αστυνομικοί. Είναι πολύ λυπηρό».

 

Σημειώνεται ότι το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, που σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «εκφράζει τον αποτροπιασμό και την καταδίκη για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της Αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης»