Για «βρωμερά ψέματα» προκειμένου να διασωθεί η ίδια, κατηγορεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την Ελένη Ράικου

 

Σε δήλωσή του, ο κ. Παπαγγελόπουλος απαντά στα όσα κατήγγειλε νωρίτερα στην καταθεσή της περί ωμού εκβιασμού και «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος της η κα.Ράικου. 

 

Σε δήλωσή του ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει :

 

«Αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της η κυρία Ράικου προσπαθεί με νέα βρωμερά ψέματα να σωθεί. Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να βουλιάζει πιο βαθιά στο βούρκο της. Μόλις ολοκληρώσει τη μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδη κατάθεσή της θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει». 

 

Νωρίτερα η πρώην εισαγγελέας Κατά της Διαφθοράς - που προσήλθε φορώντας μαύρα γυαλιά και ζητώντας να μη φωτογραφηθεί - είχε αναφερθεί στις διαρκείς πιέσεις από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να ασκήσει διώξεις με ανύπαρκτα στοιχεία.

 

«Ο Παπαγγελόπουλος ήταν ο ορισμός της παρεμβατικότητας. Ήθελε να κατασκευάσω στοιχεία και μάρτυρες. Ήθελε πολιτικούς εδώ και τώρα», φέρεται να κατέθεσε η Ελένη Ράικου η οποία κατήγγειλε ότι, καθώς αρνήθηκε να ενδώσει στις πιέσεις του κ. Παπαγγελόπουλου, να διαβιβάσει στη Βουλή την υπόθεση Novartis, αφού δεν είχε στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα, ξεκίνησε ένα σχέδιο ηθικής εξόντωσής της και δίωξης της από το Σώμα, «ένα συμβόλαιο θανάτου της», με αλλεπάλληλες πειθαρχικές έρευνες σε βάρος της και δημοσιεύματα που τη στοχοποιούσαν.