Παπαευαγγέλου: Αναμενόμενη η αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων

Παπαευαγγέλου: Αναμενόμενη η αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Στην πορεία της πανδημίας ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων αναφέρθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου

Ειδικότερα, αναφερόμενη στα παιδιά, είπε ότι είναι αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων, ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός πως 1 στα 4 παιδιά Λυκείου έχει εμβολιαστεί με μια δόση εμβολίου.

Όπως εξήγησε, στόχος στα σχολεία είναι να γίνει η παρακολούθηση των μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν έχουν εμβολιαστεί με 2 τεστ κάθε εβδομάδα, ενώ τόνισε πως τα τμήματα που θα έχουν κρούσμα δεν θα κλείνουν, αλλά θα ελέγχονται οι συμμαθητές τους και θα απομονώνονται.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας, η Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε επίσης λόγο για σαφή σταθεροποίηση της πανδημίας και ύφεση όσον αφορά τα νέα κρούσματα τις τελευταίες 15 ημέρες, ωστόσο πρόσθεσε ότι παραμένει αυξημένος ο αριθμός διασωληνωμένων και θανάτων. 

Τέλος είπε ότι τα self test συμβάλουν στο να εντοπιστούν το 30% των νέων κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 35 έτη με σταθερή αύξηση των νέων κρουσμάτων στους άνω των 65 ετών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ