Στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Αντικυθήρων παραμένει ακυβέρνητο από τις 6 Ιανουαρίου, το φορτηγό πλοίο ΑEOLOS με 22 άτομα πλήρωμα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lifo.gr, το Λιμενικό παρακολουθεί στενά αυτή την ώρα την πορεία του τρίτου ρυμουλκού που έχει φτάσει στο σημείο, ωστόσο το ρυμουλκό δεν έχει δέσει ακόμα. «Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ή κάποια έλλειψη σε τρόφιμα από το πλήρωμα» αναφέρουν πηγές του Λιμενικού.

 

Το τρίτο ρυμουλκό σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αδυνατεί να ξεκινήσει την ρυμούλκηση λόγω των ανέμων στην περιοχή των Αντικυθήρων που ξεπερνούν τα 7 μποφόρ. «Είμαστε σε αναμονή» αναφέρεται.

 

Το AEOLOS πλέει ακυβέρνητο από την Δευτέρα λόγω απώλειας του πηδαλίου, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή τις τελευταίες μέρες δεν επέτρεψαν στα δύο ρυμουλκά που έφθασαν στο σημείο, τη ρυμούλκησή του στον όρμο Βάτικα Νεάπολης Βοιών.

 

Σήμερα το μεσημέρι, στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο κατέπλευσε και τρίτο ρυμουλκό από το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου επιχείρηση ρυμούλκησης.

 

Το πλοίο «AEOLOS» με 22 άτομα αλλοδαπό πλήρωμα, είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Ντιλισκελεσί στην Τουρκία, με προορισμό τον λιμένα Σαν Νίκολας στην Αργεντινή, έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομετάλλευμα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr