Πανελλαδικές 2021: Με τα Νέα Ελληνικά ξεκινούν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Πανελλαδικές 2021: Με τα Νέα Ελληνικά ξεκινούν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Μετά την πρεμιέρα των Πανελλαδικών 2021 για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, σήμερα παίρνουν σειρά οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

 

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ εξετάζονται σήμερα στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Υπενθυμίζεται ότι και φέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις διεξάγονται με μέτρα για τον κορωνοϊό. Μαθητές και εκπαιδευτικοί προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα με βεβαίωση ότι έχουν πραγματοποιήσει self test, ενώ είναι υποχρεωτική η μάσκα.

 

Χθες οι μαθητές των Γενικών Λυκείων εξετάστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Αυριο, Τετάρτη θα συνεχίσουν με την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), των Μαθηματικών (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας).

Για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ το δεύτερο μάθημα των Πανελληνίων εξετάσεων θα είναι τα Μαθηματικά (Άλγεβρα), την Πέμπτη.

 

Στο μεταξύ, 49 γονείς μαθητών εσπερινών Λυκείων προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός και παράνομος ο νόμος με τον οποίο θεσμοθετήθηκε η ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και προβλέφθηκαν οι όροι των Πανελλαδικών εξετάσεων.

 

Επίσης, ζητούν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που καθορίζει τους συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ