Παλαιό Φάληρο: Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο μπάνιο του διαμερίσματος – Τι εξετάζουν οι Αρχές

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΚΗΛΙΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει η 32χρονη μητέρα από την Αλγερία, που συνελήφθη για τον θάνατο της 4χρονης κόρης της, στην παραλία στο Παλαιό Φάληρο.

Αύριο, Κυριακή (3/8), αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Η μητέρα διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, σε βάρος ανήλικου μέλους της οικογένειας.

Παλαιό Φάληρο: Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο μπάνιο του διαμερίσματος

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος κοντά στο μπάνιο του διαμερίσματος που έμενε η μητέρα με τα ανήλικα παιδιά της.

Αυτό που εξετάζεται, είναι εάν το αίμα αυτό ανήκε στο άτυχο κοριτσάκι, καθώς επίσης και αν ισχύουν τα όσα κατέθεσε από την πρώτη στιγμή η 32χρονη ότι όντως υπήρξε ατύχημα μέσα στο σπίτι.

Παλαιό Φάληρο: Στο Παίδων «Αγία Σοφία» τα άλλα δύο παιδιά

Όσον αφορά στα άλλα δύο άλλα ανήλικα παιδιά της 32χρονης, ηλικίας τεσσάρων και πέντε ετών, με εντολή εισαγγελέα, βρίσκονται προσωρινά στο Νοσοκομείο Παίδων από χθες το βράδυ.

Οι Αρχές θα προσπαθήσουν να εκμαιεύσουν τα όσα συνέβησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου αλλά και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία. Στο πλευρό τους βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ειδική παιδοψυχολόγος, έτσι ώστε να τα φροντίσει και να τα υποστηρίξει.

Για την ώρα, τα δύο ανήλικα παιδιά δεν έχουν αναφέρει κάτι.

Παλαιό Φάληρο: Γνώριμος των Αρχών ο πατέρας

Σχετικά με τον πατέρα του 4χρονου κοριτσιού, πρόκειται για έναν άνθρωπο με ποινικό παρελθόν. Υπάρχουν μαρτυρίες και από τους γείτονες για ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση των παιδιών, τόσο από την πλευρά του πατέρα, όσο όμως και από την πλευρά της μητέρας.

Οι Αρχές τον αναζητούν, ωστόσο, λίγα χρόνια πιο πίσω είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών και είχε απελαθεί από τη χώρα.

Σχετικά με τον φίλο ή σύντροφο της 32χρονης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν 60χρονο και ένα πρόσωπο που είχε πολύ στενές επαφές με την οικογένεια, όπως προκύπτει και από τις μαρτυρίες των γειτόνων ενώ ερευνάται ο ρόλος του τη συγκεκριμένη νύχτα.

Σημειώνεται πως άνδρες του Λιμενικού βγήκαν από την πολυκατοικία που διέμενε η 32χρονη με τα παιδιά της, μετά από πολύωρες έρευνες, έχοντας κατάσχει πειστήρια, ενώ δεν βρέθηκε το φόρεμα που φορούσε τη μοιραία νύχτα. Μάλιστα, η ίδια φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας όταν την οδήγησαν χθες στη ΓΑΔΑ, πως το πέταξε μετά το περιστατικό.

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει ολόκληρη τη διαδρομή που ακολούθησε η 32χρονη από το σπίτι στα Πατήσια μέχρι την Παραλιακή.

Δύο ώρες μετά, κάμερα ενός περιπτέρου κατέγραψε τη μητέρα και τα παιδιά της στο Παλαιό Φάληρο με το κοριτσάκι να έχει κατεβασμένο ένα καπέλο στο πρόσωπο, θέλοντας η μητέρα να κρύψει ίσως τα τραύματα που ήδη υπήρχαν στο κεφάλι του. Στη συνέχεια, άφησε το καρότσι άδειο σε πάρκο της περιοχής, και με τα άλλα της δύο παιδιά αποχώρησε από το σημείο με ταξί.

Η ίδια όταν συνελήφθη ισχυρίστηκε ότι το παιδί χτύπησε το μπάνιο και ύστερα πήρε το νήπιο και τα άλλα δύο παιδιά και πήγαν στη θάλασσα όπου το άφησε. Λίγο αργότερα, άλλαξε όσα ισχυρίστηκε στους Λιμενικούς και απέδωσε- μέχρι και την τελευταία στιγμή- τον θάνατο του παιδιού σε ατύχημα στη θάλασσα και πως της γλίστρησε.

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ιατροδικαστής, ανέφερε στο ΕΡΤΝews: «Τα τραύματα στο πρόσωπο δεν έχουν καμία σχέση με μηχανισμό θανάτου. Δεν συνδέονται ούτε με τον πνιγμό ούτε με κάποια διαταραχή του επιπέδου συνείδησης που περιγράφεται από την ίδια, γιατί η ίδια λέει ότι έχασε τις αισθήσεις του μετά το μπάνιο οπότε και οδηγήθηκα στην παραλία και το άφησα εκεί. Καταλαβαίνετε ότι αυτά δεν επαληθεύονται από την ιατροδικαστική επιστήμη και νομίζω ότι θα πρέπει να ξεκινήσει να εξιστορεί την ιστορία όπως πραγματικά συνέβη, γιατί δεν στέκουν αυτά που λέει».

Μάλιστα ο ιατροδικαστής θέτει και πιθανό κίνητρο στις ενέργειες της 32χρονης έναντι της μικρής της κόρης, εξαιτίας μίας χρόνια πάθησης που αντιμετώπιζε με το συκώτι της. «Υπάρχει μια χρόνια παθολογία. Φτάνει όμως να εξακριβωθεί ποια είναι αυτή και τι διαταραχές εμφάνιζε το παιδί πριν καταλήξει, γιατί η συγκεκριμένη παθολογία, μπορεί να συνδέεται και με το κίνητρο της ανθρωποκτονίας εκ μέρους της συγκεκριμένης γυναίκας», πρόσθεσε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ