Σε περίπου ένα με ενάμιση μηνά θα δοθούν οι οδηγίες για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε όσους είχαν εμβολιαστεί στην πρώτη φάση, εκτίμησε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη.

 

Ενδεχομένως να μη χρειαστούν όλοι να λάβουν τρίτη δόση, όπως σημείωσε, ενώ για όσους εμβολιάζονται στην παρούσα φάση θα χρειαστεί να κάνουν την τρίτη δόση περίπου μετά από ένα χρόνο.

 

Εμβολιασμός πριν από τις διακοπές

 

Στην ανάγκη εμβολιασμού, προκειμένου να διασφαλίσει ένας πολίτης  «ευχάριστες, ελεύθερες και ασφαλείς διακοπές», όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφέρθηκε η κ. Παγώνη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

 

«Για να πάει κάποιος να κάνει ευχάριστες, ελεύθερες και ασφαλείς διακοπές θα πρέπει να εμβολιαστεί» είπε χαρακτηριστικά.

 

Τι θα γίνει με τις μάσκες

 

Σχετικά με τις μάσκες στις διακοπές, η κ. Παγώνη είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να τις φορούν ειδικά σε περιπτώσεις συνωστισμού, όπως στα σοκάκια ενός νησιού, που όπως είπε, «δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου». Σημείωσε πως όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν σε ένα ποσοστό 80% τότε οι πολίτες δε θα χρειάζεται να φορούν μάσκες, ούτε σε εσωτερικούς χώρους.

 

Δύσκολες οι τελευταίες εφημερίες, αλλά όχι λόγω κορωνοϊού

 

Αναφερόμενη στην κατάσταση των νοσοκομείων είπε ότι υπάρχει βελτίωση σε σχέση με τον κορωνοϊό αλλά αργεί η αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών, επειδή χρειάζονται πολυήμερες νοσηλείες. Πρόσθεσε ότι η πίεση που δέχεται το σύστημα είναι μεγάλη από άλλους ασθενείς. Σημείωσε μάλιστα πως οι τελευταίες εφημερίες ήταν πολύ δύσκολες όχι εξαιτίας του κορωνοιού.