Παγώνη: Σχεδόν όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν με Όμικρον - Πάσχα στο χωριό με τα τωρινά δεδομένα

Παγώνη: Σχεδόν όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν με Όμικρον Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press.
0

«Οι ανεμβολίαστοι σχεδόν όλοι θα νοσήσουν από την Όμικρον» επεσήμανε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη προτάσσοντας την αξία της τρίτης δόσης του εμβολίου.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, η κα Παγώνη υπενθύμισε ότι «συγκριτικά με την παραλλαγή Δέλτα η μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι τεράστια». Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι «οι εμβολιασμένοι την Όμικρον την περνάνε με πιο απλά συμπτώματα, συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους στους οποίους τα συμπτώματα είναι βαρύτερα και νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid» τονίζοντας πάντως πως «ακόμη δεν έχουμε περιστατικά διασωληνωμένων με Όμικρον».

«Συνεχίζουμε να λέμε ότι πρέπει η τρίτη δόση να γίνει σε όλους [...] γιατί προφυλάσσει και ασφαλίζει τον οργανισμό και για την Όμικρον. Ποτέ δεν είπαμε ότι την Όμικρον την περνάμε έτσι. Μάλιστα τονίσαμε ότι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν σχεδόν όλοι από την Όμικρον» είπε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με την κατάσταση του συστήματος υγείας τόνισε ότι εξακολουθούμε να έχουμε υψηλούς δείκτες θανάτων και νοσηλειών σε ΜΕΘ, αλλά μόνο με ασθενείς με τη Δέλτα. «Αυτοί οι δείκτες θα μειωθούν σταδιακά και με αργούς ρυθμούς [...] καθώς η Δέλτα είναι μια δύσκολη μετάλλαξη» πρόσθεσε. 

Καταληκτικά αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας τους επόμενους μήνες εκτίμησε ότι «θα πάμε σε ένα καλύτερο Πάσχα. Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγγελία από την Θεσσαλία: Έκλεισαν την δομή που μεταφέρονταν τα ζώα και έφυγαν

Ελλάδα / Θεσσαλία: Τι απέγιναν τα ζώα συντροφιάς μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας; - Καταγγελίες για γερά νεύρα

Κραυγή αγωνίας από τους εθελοντές της περιοχής και αιχμές κατά της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς - Όσοι εξακολουθούν να νοιάζονται για την προστασία αυτών των πλασμάτων καταγγέλλουν ότι υπεύθυνοι έκλεισαν τη δομή που μεταφέρονταν τα ζώα και έφυγαν...
NEWSROOM