Παγώνη: «Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου βγάζουμε μάσκες» - Τι είπε για SMS και ωράριο εστίασης

Παγώνη: «Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου βγάζουμε μάσκες» - Τι είπε για SMS και ωράριο εστίασης Facebook Twitter
0

Την πεποίθηση πως τελειώσαμε με τα lockdown εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πάντως πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν είναι σε θέση να πει για τέταρτο κύμα κορωνοϊού. 

Αναφερόμενη τη χρήση μάσκας από τους πολίτες, η  με την μάσκα η ίδια τόνισε πως πιθανότατα θα βγάλουμε τις μάσκες μετά τις 20/9 ανάλογα με τα δεδομένα των εμβολιασμών. 

Όπως είπε, υπολογίζεται μέχρι τέλος Ιουνίου να έχουμε ανοσία στο 50% και τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου να φτάσει το 75% που και τότε «πετάμε την μάσκα» όπως είπε ενδεικτικά. 

Η κα. Παγώνη σημείωσε πως υπάρχει μια μείωση με αργούς ρυθμούς που σημαίνει ότι πάμε καλά, αναφέροντας πως οι θάνατοι αρχίζουν να μειώνονται ενώ είναι στο -9 τα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας. 

Παράλληλα, η κα Παγώνη πρότεινε να διευρυνθεί τουλάχιστον μέχρι την μία ώρα, τα μεσάνυχτα το ωράριο της εστίασης γιατί -όπως είπε- δεν έχει σημασία να φεύγουν από το μπαρ και να μαζεύονται στις πλατείες ενώ επεσήμανε πως τα sms πρέπει να τελειώσουν γιατί κανένας δεν τα χρησιμοποιεί.

«Υπάρχουν επαρκείς δόσεις AstraZeneca»

Αναφορικά με το εμβόλιο της Astrazeneca είπε πως όποιος έχει κάνει ήδη την πρώτη δόση, υπάρχει η ποσότητα που είναι επαρκής για να γίνει και η δεύτερη δόση.

Επίσης πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ενώ έχουν ήδη τονιστεί οι επιπλοκές που υπάρχουν με τα σπάνια περιστατικά των θρομβώσεων και για τις εγκυμονούσες και όσες θέλουν να γίνουν μητέρες ανέφερε πως υπάρχει σύσταση να μιλήσουν με τους γυναικολόγους και να μην κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο. «Προσωπικά πιστευω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων και το ενδεχόμενο μιας τρίτης δόσης ανέφερε πως ελάχιστοι έκαναν παραπάνω μέρες πυρετό, ότι δεν σημαίνει τίποτα και ότι είναι θέμα οργανισμού. «Μικρό ποσοστό θα κάνει αυτές τις επιπλοκές» ενώ υπογράμμισε πως θα γίνει τρίτη δόση ίσως σε συγκεκριμένες ομάδες μετά τον Οκτώβρη και ότι θα εξαρτηθεί από παράγοντες κινδύνου και τα επιστημονικά δεδομένα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ