Ουκρανία: Νεκροί 2 Έλληνες ομογενείς έπειτα από συμπλοκή με Ουκρανούς στρατιώτες

Ουκρανία: Νεκροί 2 Έλληνες ομογενείς έπειτα από συμπλοκή με Ουκρανούς στρατιώτες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Δύο Έλληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν βαριά, έπειτα από συμπλοκή με Ουκρανούς στρατιώτες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. 

Το περιστατικό έγινε στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται «πλησίον της γραμμής επαφής» στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, που εξέφρασε ειλικρινά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων όπως και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων. 

«Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ομογενείς για ασήμαντη αιτία», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 

Ο Νίκος Δένδιας έχει ζητήσει να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, προκειμένου «να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία». 
 

Σύσταση για αναχώρηση των Ελλήνων 

Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών έκανε σύσταση στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία, να αναχωρήσουν άμεσα. Παράλληλα, «αποθαρρύνει έντονα» όλα τα ταξίδια στη χώρα. 

Προηγήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, του υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη και υπηρεσιακών στελεχών των υπουργείων. 

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, και παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα», ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε. 

«Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο», ανέφερε ακόμη το ΥΠΕΞ. Παράλληλα, επεσήμανε ότι έχει μειωθεί στο απαραίτητο το προσωπικό της πρεσβείας στο Κίεβο και έχει ενισχυθεί εκείνο του γενικού προξενείου Μαριούπολης. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ