ΟΣΕ: Πότε θα αποκατασταθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο- Μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο «Ιανός»

ΟΣΕ: Πότε θα αποκατασταθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο- Μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο «Ιανός» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, μετά τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός», ανακοίνωσε ο ΟΣΕ.

Οι εργασίες συνεχίζονται για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που άφησε πίσω του ο κυκλώνας «Ιανός» στις σιδηροδρομικές γραμμές των περιοχών που επλήγησαν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΟΣΕ:

Στη γραμμή Λιανοκλάδι - Λάρισα δόθηκε σε κυκλοφορία την Κυριακή 27.9.2020, η γραμμή ανόδου στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος - Λάρισα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δοθεί και η γραμμή ανόδου στο τμήμα Λιανοκλάδι - Δομοκός, οπότε θα υπάρχει πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας και στις δύο γραμμές.

Επίσης συνεχίζονται και οι εργασίες στον υποσταθμό Παλαιοφαρσάλου, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές, ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροκίνηση. Με την πρόοδο των εργασιών θα μειώνεται και ανάλογα ο χρόνος καθυστέρησης του δρομολογίου Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα, το οποίο είναι εκτός λειτουργίας και έχει υποστεί σοβαρές ζημιές τμηματικά σε 2.500 μέτρα γραμμής, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, ξεκινούν αύριο οι εργασίες.

Η γραμμή Παλαιοφάρσαλος - Καρδίτσα θα έχει αποκατασταθεί έως την Παρασκευή 9.10.2020 και το Καρδίτσα - Καλαμπάκα έως το Σάββατο 31.10.2020, οπότε θα υπάρξει και πλήρης επαναλειτουργία της γραμμής.

Σχετικά με τις τοπικές γραμμές Τιθορέα - Λιανοκλάδι και Λιανοκλάδι - Στυλίδα, που επίσης έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές σε διάφορα τμήματα, ολοκληρώνονται οι μελέτες και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης για την επαναλειτουργία τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ