ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Όλες οι κοινωνικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη μάχη κατά της πανδημίας

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Όλες οι κοινωνικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη μάχη κατά της πανδημίας Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Η πανδημία έφερε επιτακτικά στο προσκήνιο την ανάγκη να ενισχυθούν οι δεσμοί εμπιστοσύνης και αλληλοβοήθειας ανάμεσα στην κοινωνία και τις επιχειρήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά σημαντικά προβλήματα που καθημερινά προκύπτουν από την πρωτοφανή αυτή υγειονομική και κοινωνική κρίση.


Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, έθεσε από την πρώτη στιγμή ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των ανθρώπων του και την καλύτερη δυνατή προστασία και εξυπηρέτηση των συνεργατών του, ενώ παράλληλα στάθηκε αρωγός στο πλευρό της Πολιτείας, στηρίζοντας τόσο το Εθνικό Σύστημα Υγείας όσο και την κοινωνία συνολικά.


Οι εργαζόμενοι αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ

Από το πρώτο κύμα της πανδημίας το Μάρτιο του 2020, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ υλοποίησε άμεσα και εξακολουθεί να εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο, στοχευμένο και πολυεπίπεδο πρόγραμμα προληπτικών ενεργειών, με σκοπό την προστασία των εργαζόμενών του, τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του.


Προχώρησε στη σύσταση ειδικής Ομάδας Επιχειρηματικής Συνέχειας, με δυνατότητα επικοινωνίας με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και συνεργασίας με την αντίστοιχη ομάδα του Ομίλου LafargeHolcim, καθώς και τους κατά τόπους Ιατρούς Εργασίας ανά τις 42 εγκαταστάσεις, με στόχο να λαμβάνει τις απαραίτητες αποφάσεις με ταχύτητα και ευελιξία για την αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης.


Με καθημερινή δέσμευση τη διασφάλιση της Υγείας & Ασφάλειας των ανθρώπων του, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ έλαβε πρόσθετα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής σε όλες τις εγκαταστάσεις του και ενέτεινε τις ενέργειες καθημερινής καθαριότητας στους χώρους εργασίας. Μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να ενημερώνει συστηματικά για τους τρόπους πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων και των αγαπημένων τους προσώπων και παρέχει δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους μοριακής ανίχνευσης της νόσου COVID-19 ανά τακτά χρονικά διαστήματα.


Οι ολοένα και αυξανόμενες αλλαγές στην καθημερινότητα απαίτησαν ωστόσο επιπλέον ενέργειες στήριξης και προστασίας. Εξαρχής, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσάρμοσε κατάλληλα τον τρόπο εργασίας του. Υιοθέτησε άμεσα το μοντέλο ευέλικτης μορφής εργασίας – τηλεργασίας, διευκόλυνε τους ανθρώπους του με τη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού για τη φύλαξη των παιδιών τους και μείωσε τα επαγγελματικά ταξίδια και τις επισκέψεις σε συνεργάτες στα απολύτως αναγκαία, ενώ παράλληλα εστίασε ιδιαίτερα στην προστασία των εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Όλες οι κοινωνικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη μάχη κατά της πανδημίας Facebook Twitter


Αναγνωρίζοντας επίσης έγκαιρα την επιβάρυνση που προκαλεί η πανδημία στην ψυχική υγεία, παρείχε από την αρχή της πανδημίας 24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης, στην οποία ειδικοί επαγγελματίες βοηθούν ανώνυμα, εμπιστευτικά και απεριόριστα τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους να αντιμετωπίζουν τις νέες προκλήσεις της καθημερινότητας και να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την ψυχική τους ευεξία.


Στην ίδια κατεύθυνση, προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στους ανθρώπους του και τις οικογένειές τους σε κορυφαία πλατφόρμα σωματικής και ψυχικής ευεξίας, ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ταυτόχρονα, προσφέρει πρόσβαση σε δωρεάν διαδικτυακές δραστηριότητες, ειδικά σχεδιασμένες για δημιουργική απασχόληση τις περιόδους της καραντίνας. Οι δραστηριότητες αυτές διακρίνονται για το εύρος της θεματολογίας τους και απευθύνονται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.


Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στηρίζει έμπρακτα τους συνεργάτες του

Για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, η εταιρική ανάπτυξη έχει αξία όταν συνδυάζεται με την ασφάλεια των συνεργατών του και την αποτελεσματική εξυπηρέτησή τους. Για το λόγο αυτό, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, έθεσε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας και συνεργασίας με τους συνεργάτες και πελάτες του, σχεδιάζοντας και υιοθετώντας νέες λύσεις για την ασφαλή και άρτια λειτουργία της εφοδιαστικής του αλυσίδας.


Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ διεύρυνε τις υπηρεσίες της 24ωρης ψηφιακής πλατφόρμας «Customer Portal» και ενίσχυσε με τα κατάλληλα διαδικτυακά εργαλεία την Ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, αναβαθμίζοντας έτσι την μεταξύ τους συνεργασία με πιο εύκολες και γρήγορες διαδικτυακές συναλλαγές και διατηρώντας παράλληλα την καθημερινή προσωπική τους επαφή. Επιπρόσθετα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εγκαινίασε την ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης και επικοινωνίας «Supplier Portal» που δημιούργησε ειδικά για τους προμηθευτές του, με στόχο την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης υποστήριξης που παρέχει στους συνεργάτες του, παραμένει καθημερινά δίπλα τους, τόσο με αναλύσεις των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων, όσο και με ιδέες και προτάσεις που συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών τους.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Όλες οι κοινωνικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη μάχη κατά της πανδημίας Facebook Twitter


Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Από την πρώτη στιγμή ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στηρίζει έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και συνεισφέρει με κάθε μέσο στην εθνική προσπάθεια κατά του ιού COVID-19. Με πολύχρονη παράδοση προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται και με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας, ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των νοσοκομειακών ιδρυμάτων και προσφέρει ιατρικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό ζωτικής σημασίας.


Προχώρησε σε δωρεά πλήρως εξοπλισμένων οικίσκων απομόνωσης ειδικής κατασκευής, για την ενίσχυση της θωράκισης και της ετοιμότητας του «Αχιλλοπούλειου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, του Γενικού Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Κύμης «Γ. Παπανικολάου» και των Κέντρων Υγείας Βόλου, Αργαλαστής και Βελεστίνου. Παράλληλα, συνεισφέροντας στην προσπάθεια επανεκκίνησης του τουρισμού κατά την καλοκαιρινή περίοδο, προσέφερε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου πλήρως εξοπλισμένο οικίσκο απομόνωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των συμπτωματικών ασθενών, λειτουργώντας έτσι ενισχυτικά τόσο προς την τοπική όσο και την εθνική οικονομία.


Με την πανδημία να εξαπλώνεται και το ΕΣΥ να δοκιμάζεται, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ συνέχισε με συνέπεια τη συνεισφορά του στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και προσέφερε 1.000 τεμάχια ειδικών αντιδραστηρίων για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων του ιού COVID-19 στο «Αχιλλοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, καλύπτοντας τις ανάγκες της πόλης του Βόλου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην ίδια κατεύθυνση, στήριξε οικονομικά το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου για την προμήθεια τεστ ταχείας ανίχνευσης με στόχο την περαιτέρω θωράκιση της περιοχής.


Επιπλέον προχώρησε σε δωρεά ηλεκτροκαρδιογράφων τελευταίας τεχνολογίας, υγειονομικού υλικού και αναλώσιμων, απαραίτητο εξοπλισμό για την ομαλή λειτουργία του «Αχιλλοπούλειου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, καθώς και για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των κρουσμάτων.


Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δεσμεύεται να παραμείνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας
Η έναρξη των εμβολιασμών σηματοδοτεί την αρχή του τέλους αυτής της πρωτόγνωρης περιόδου, ωστόσο ο δρόμος είναι μακρύς. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δεσμεύεται να συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του, των συνεργατών του και των τοπικών κοινοτήτων, συνεισφέροντας με όλες του τις δυνατότητες στην εθνική προσπάθεια επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού COVID-19.

Ελλάδα
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ